schrijven

Het recept voor een goede tekst

Ingrediënten
– 1 laptop
– 1 opgeruimd hoofd
– 8 tenen inspiratie, fijngehakt
– 50 gram concentratie
– 3 snufjes humor
– 1 ongezouten en gepeperde mening
– 95 ml dubbele espresso

Bereiding
Zet de laptop aan en zorg ervoor dat het opgeruimde hoofd de juiste positie heeft ten opzichte van het scherm. Pureer de concentratie met de inspiratie en voeg de snufjes humor geleidelijk toe. Breng het geheel op smaak met de ongezouten en gepeperde mening en zet intussen het koffieapparaat aan. Serveer met de dubbel espresso en het schrijven kan beginnen.

Variatietips
1. Wissel af met het werken achter de laptop en het schrijven in een schrift. Dit onderbreekt het staren naar een scherm en wist je dat je hoofd een trage computer wordt als je niet genoeg met de pen schrijft?
2. Vervang het opgeruimde hoofd eens door een chaotisch hoofd. Bepaalde kromme hersenspinsels zorgen voor de beste teksten.
3. Kies in plaats van 1 voor 2 ongezouten en gepeperde meningen. Hierdoor ontstaat er een pittige discussie en daardoor stijgt het aantal lezers vanzelf.

Spaanse pepers in een kist

Previous Post Next Post

4 Comments

  • Reply Tineke 20 maart 2018 at 13:32

    Wat een lekker gerecht heb je weer gemaakt!
    Smaakt naar meer….

    • Reply Kaatje 20 maart 2018 at 13:42

      Dank je Tineke! Dat komt goed…

  • Reply Monique 29 maart 2018 at 11:34

    Dat lijkt me een lekker overzichtelijk recept.
    Ik mis de meligheid of misschien wat substantielers erbij zodat het geheel
    een stevige inhoudelijke massa kan worden 😉

    We gaan er vanmiddag in het Schrijfcafe mee aan de slag!
    Jammer dat je er niet meer bij kunt zijn!

    Met Geurige Groetjes,
    Monique xx

    • Reply Kaatje 29 maart 2018 at 11:36

      Ja dat is een fijn ingrediënt om toe te voegen aan het geheel Monique! Geniet ervan vanmiddag en als ik een keer in de buurt ben sluit ik zeker aan, Xx Kaatje

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.