boeken, stukje psychologie

5…4…3…2…1…

Ga! In 5 seconden je leven veranderen…is dit een slechte grap of wat? Hoe dan?

Dag snoozen
Door ‘De 5 seconderegel’ van Mel Robbins te lezen en te doen wat zij zegt. Een poos geleden vroeg ik in een blog om een hulpmiddel tegen het snoozen in de ochtend. Ik kreeg een reactie van Gaby van essentialiving en ze verzekerde dat ik na het lezen van dit boek genezen zou zijn.

Ik kan er met mijn hoofd niet bij en dat hoeft ook niet, want het werkt! Ik tel af 5…4…3…2…1…. en stap uit bed. Door af te tellen laat je geen gedachten of twijfels toe zoals ‘ik ben te moe, wil nog eeeeeven blijven liggen‘ en kom je in actie.
Het snoozen is een gewoonte geworden bij veel mensen en met deze regel leer je jezelf iets nieuws. Deze goede stap bij het wakker worden geeft vervolgens doorzettingsvermogen voor de hele dag.

Twijfelen en piekeren
Mel geeft trouwens aan dat 1…2…3…4…5… niet werkt. Het geeft de mogelijkheid om verder te tellen, dan is het te laat en neemt het verstand het over.

De regel werkt voor jong en oud, probeer het eens bij je kinderen als ze weer in de snoepkast zitten zonder het te vragen 😉 Kom je niet tot een beslissing en blijf je denken wat als…? Tel af en maak een besluit. Dan neemt je intuïtie het over van het verstand en kies je zonder je te laten leiden door angst. Het piekeren kun je op deze manier ook stoppen, met dezelfde 5 seconderegel. Vervang het piekeren door een positieve gedachte en je bent uit de cirkel.

Hoe hou ik het vol?
Het klinkt als een simpele oplossing voor problemen, we tellen af en klaar. Mel benadrukt dat ze op sommige dagen herhaaldelijk aftelt totdat het piekeren verdwijnt. Dus die 5 seconderegel, daar kom je lekker niet meer vanaf! Of heb jij van jezelf genoeg doorzettingsvermogen en heb je zo’n regel niet nodig?

Zo niet, verzin dan alsjeblieft niet langer smoesjes en ren naar de boekhandel.

Het echte geheim is niet weten wat je moet doen, maar hoe je jezelf zover krijgt het te doen. 

 

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.