stukje psychologie

Doe het lekker niet zelf

We hebben allerlei dingen op ons genomen die vroeger voor ons werden gedaan. Tussen de bedrijven door zijn we onder andere parttime meteropnemer, bankmedewerker, reisagent, benzinepompbediende geworden – nog niet zo lang geleden waren dat veel voorkomende beroepen waar mensen hun geld mee verdienden. 

Dit is een fragment uit het artikel ‘Doe het lekker zelf’ uit Flow Magazine. Ik stond er niet bij stil hoeveel tijd en frustraties het kost om online dingen te regelen, jij wel?

Hoe hebben we het zover laten komen?

Wachtwoorden ellende
De wachtwoorden bijvoorbeeld die je moet invullen voor mailboxen, Netflix, de Belastingdienst, de zorgverzekering, noem het maar op. Het was een verademing om een MacBook aan te schaffen, zodat ik het automatisch in kon stellen per pagina. Totdat deze een update kreeg en ja hoor, alle wachtwoorden waren verdwenen…

Reizen boeken
Ik verdwaal in de mogelijkheden bij het boeken van een vakantie. De beste deal lijkt snel gevonden, of houden ze me voor de gek? Het ene hotel is inclusief ontbijt en de koffer is inbegrepen; het andere hotel is zonder ontbijt maar met een goedkopere vlucht. Voor ik het weet ben ik uren verder zonder een knoop door te hakken. Ik snak naar een kop koffie bij het reisbureau, lekker kletsen over Italië terwijl de reisagente de voordelige reis snel heeft gevonden. 

Ontelbare mails
De tandarts vindt het hoog tijd voor de jaarlijkse controle. De zorgverzekering heeft besloten om de declaratie niet te vergoeden. Of ik even wil inloggen en dan laten ze zien waarom dat zo is. T-mobile stuurt de maandelijkse factuur (iedere keer hetzelfde bedrag) en Specsavers laat weten wanneer mijn lenzen binnen zijn. Goh, zou dat begin van de maand zijn of heeft de opticien een verrassing voor mij?

Opgeruimde geest
Ik ga het anders aanpakken, doe je mee? Als we een vakantie willen boeken, gaan we de voorpret beleven in een reisbureau in plaats van achter het scherm. Eens per maand plan ik een middag in om de mailbox op te schonen. Voor de zakelijke mails werkt dat anders, daar krijg ik geen kopzorgen van. De wachtwoorden heb ik onder controle….Werk jij niet met Apple? Dan is dat ook te regelen. Vraag een technische vriend om hulp, dat is zijn werk en niet het jouwe.

Volgens het artikel moeten we tot slot voor een pompbediende naar Ommen, daar gooien ze niet alleen je tank vol, maar kun je ook je bandenspanning en ruitenvloeistof laten nalopen.

Doe het lekker niet zelf, als iemand anders het beter kan!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.