proeven, schrijven

Hoe je als ondernemer een jubileum viert

Een grote bos bloemen op het bureau, collega’s die je feliciteren en een baas met lovende woorden. Zo verloopt een jubileum meestal bij een baan in loondienst. Maar wat nu als je geen collega’s hebt? Hoe vier je dan in hemelsnaam zo’n mijlpaal?

Hop naar de Ardennen
Dan zet je om 6.00 uur de wekker in de kerstvakantie en sleept vriendlief je met moeite uit bed. Want een ondernemer heeft geen vast ritme en is gewend aan het flexibel omgaan met de tijd. Mijn ogen zitten nog halfdicht als we in de auto stappen, godzijdank dat ik weet waar de eerste tussenstop zal zijn. Bij tankstation ‘t Haasje proosten we met koffie en eten we een croissant, want Praatje van Kaatje bestaat 1 jaar! We rijden door tot Vielsalm en kiezen daar de groene route met wat steile hellingen en super mooie uitzichten.  Voor ik het weet is het 2,5 uur later en vinden we een café voor de tweede welverdiende koffie.

Het eerste jaar voor elkaar
Zo voelde het eerste jaar als zelfstandig ondernemer ook. Af en toe een flinke klim en doorzetten, maar jeetje wat heb ik bijzonder leuke opdrachten mogen uitvoeren! Het redigeren van creatieve en zakelijk teksten, het schrijven van (SEO) landingspagina’s en teksten voor websites en het geven van social media advies & ondersteuning.

Ik leerde dat een strakke planning en nauwkeurige administratie nodig zijn om de eindstreep van het eerste jaar soepel te halen. Ik heb in één jaar tijd meer geleerd over mezelf dan in negen jaar bij een werkgever in loondienst.

Houffalize en brouwerij Lupulus
Na Vielsalm rijden we door naar Houffalize en kiezen we voor een wat vlakkere route langs het water. We kruipen over boomstammen, horen het rustgevende riviertje en beseffen dat wandelen nooit zal gaan vervelen. De schemer valt en dan is het tijd om zoetjes aan ergens een hapje te gaan eten. Dat ergens wordt de bar bij Brouwerij Lupulus in Gouvy, voor de derde keer proosten we op het jubileum met een lekkere Lupulus Blonde. Naast de smakelijke biertjes is deze plek ook zeker een aanrader qua eten. Een verse preisoep met brood vooraf en kijk eens naar dit hoofdgerecht met gefileerde forel:

Het voelt zo goed om op deze manier de eerste mijlpaal van Praatje van Kaatje te vieren. Ik sta met een blij gezicht aan het begin van het tweede jaar, kom maar op met nieuwe avonturen en schrijven in het kwadraat!

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Magda kuipers 7 januari 2019 at 12:58

    Hoi Kaatje

    Goed van je dat je deze mijlpaal uitgebreid gevierd hebt. Succes met je 2e jaar. Ik hoop dat ik daarin ook wat voor je kan betekenen.

    Vr. Groet
    Magda
    Abacus-bijlessen

    • Reply Kaatje 7 januari 2019 at 13:04

      Hoi Magda,

      Dank je! Dat hoop ik ook, ik kijk ernaar uit om een eerste bijles Nederlands te gaan geven.

      Jij ook succes en we spreken elkaar, groeten Kaatje

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.