De vier voordelen van de flexwerkplek

9 februari 2018 - Een reactie plaatsen

Zoals je in de titel kunt lezen ben ik het niet eens met dit artikel. Het werken in een koffietent zorgt ervoor dat ik de concentratie snel kwijt ben. Ik moet kiezen welke koffie ik wil drinken en het mag geen gewone zwarte zijn want dan hoor ik er niet bij. Er lopen verschillende gesprekken door elkaar die ik onbewust ga volgen. Zodra de koffie op is, staat de barista bij de tafel en ben ik – inmiddels geïrriteerd – weer terug bij af.

Ik geef de voorkeur aan de flexwerkplek en om specifieker te zijn Seats2meet (in Den Bosch). Waarom?

 1. Je kunt zonder scheve gezichten te krijgen zwarte koffie drinken. Nee even serieus, deze flexwerkplek heeft de collega’s die je mist als je alleen thuis werkt. Iedere freelancer staat open voor een praatje of voor advies. Je betaalt op deze manier met sociaal kapitaal en dat zorgt voor een uitbreiding van je netwerk en kennis.
 2. Terwijl ik thuis binnen een kwartier afgeleid ben van mijn werk, kan ik hier meters maken met schrijven en ondernemen. Ik zie geen volle wasmand, grote afwas of een stofzuiger die schreeuwt om aandacht.
 3. Als ik vastloop omdat ik iets niet weet op het gebied van administratie (dit is niet mijn sterkste kant), kan ik het probleem meteen in de groep gooien. En past mijn logo niet op het nieuwe visitekaartje? Toevallig zit er een product designer tegenover me, waardoor ik binnen een kwartier het juiste formaat van het logo in de mailbox heb.
 4. De gezellige en open sfeer die er heerst, heb ik niet eerder op een werkvloer ervaren. Ik heb er zelfs een vriendschap aan overgehouden, dus waarom zou je nog anoniem in een koffietent willen werken?

Hoe vind je de ware?

26 januari 2018 - Een reactie plaatsen

Zoals er geen handvol maar een land vol tekstschrijvers zijn, geldt dat ook voor coaches. Ik zie de tijdlijn groeien met berichten van vrouwen die zichzelf als ‘persoonlijke groei coach’ aanbieden. Ik ben niet op zoek naar een coach, de mijne is helaas jaren geleden overleden.


Ik vraag me af hoe je tussen alle coaches de ware kunt vinden. Want in de berichten die geplaatst worden zie ik de volgende woorden en uitspraken terugkomen:
blokkades opheffen zelfliefde zelfzorg burn-out stress innerlijke criticus ondernemen  kies voor jezelf in je kracht staan uit je comfortzone transformatie weg met mensen/dingen die energie kosten 

Wat ik hierin mis is dat je de ander nodig hebt. Het netwerken en nieuwe klanten winnen is nodig voor een net opgestart bedrijf. Daarnaast moet ik er bijvoorbeeld niet aan denken om Praatje van Kaatje te laten groeien zonder de steun van mijn vriend, vriendinnen en familie.

Verstandig als je voor jezelf kiest en de energieslurpers uit je leven bant, alleen ik vraag me af of dat je sterker maakt. Is het niet zo dat je leert van uitdagingen die in eerste instantie energie kosten en van de personen die weinig op jou lijken? Van een klant die niet doet wat jij wil, waardoor je daar een volgende keer niet opnieuw intrapt.

Wie weet schuilen er andere verhalen achter deze online berichten en bevat zo’n coachingstraject een hoop meer dan ik kan bedenken. Dus lieve coaches, sta op en vertel mij wat jou anders dan anders maakt!

Hoe kom jij in actie?

18 januari 2018 - 2 reacties

De wind is vandaag volop in actie, wat een onrust in het hele land. Ik haal de bushalte te voet met moeite, respect voor de buschauffeur die met geen enkele angst naar Den Bosch rijdt.

Hoe ben jij 2018 begonnen? Met een bepaalde droom voor ogen of is het goed zoals het nu is?

Ik heb geen-idee-hoe-lang-al een droom en daar raakte ik niet over uitgepraat. Ik rende rondjes in mijn hoofd om er dichterbij te komen. Totdat ik de beslissing nam: dit jaar, 2018, wil ik ACTIE en niets anders. Want een droom kan alleen realiteit worden als je er honderd procent voor gaat.

Daar zat ik dan een week geleden, de papieren te tekenen voor mijn eigen bedrijf Praatje van Kaatje. Dit voelde zoooo goed! De reacties op deze foto via social media en in het echt waren ♥ stikke lief, waardoor ik een extra steun in de veer voel.

Naast de inschrijving ben ik bezig geweest met de huisstijl van de website en is het nieuwe logo geboren:

Ik denk dat het actie ondernemen mij nu gemakkelijker afgaat, omdat ik het verschil heb ontdekt tussen moeten en willen. De gedachte van ik moet een baan hebben om wat bij te dragen aan de maatschappij en om geld te verdienen is veranderd in ik wil graag geld verdienen met werk waar ik blij van word en waarmee ik anderen op een creatieve manier kan ondersteunen en inspireren. 

Lissabon in 5 woorden

8 januari 2018 - Een reactie plaatsen
 1. Overweldigend: deze stad zorgt ervoor dat je ogen geen moment rust krijgen. De toeristen en inwoners krioelen door elkaar in de stad en in de metro. De terrassen en restaurants zijn niet te tellen, zowel beneden als bovenop de heuvels. Ondanks de drukte merken we dat de Portugezen minder gehaast zijn dan wij. Ze nemen de tijd om bij te kletsen op straat en weten dat hard werken niet gelijk staat aan stressen.
 2. Eigenaardig: echt ie-de-reen hangt zijn was buiten op straat!
  Als ik een fles wijn koop in de winkel, vraagt de verkoper of deze gelijk open moet worden gemaakt. Zo tegen het einde van de middag nemen de Portugezen een shotje met kersenjenever en wij doen er vrolijk aan mee. Aan de ene kant zien we de indrukwekkende gebouwen en straten, aan de andere kant de graffiti, het vuilnis wat op veel plekken rondslingert en de schaamteloze drugsverkoop.
 3. Goedkoop: koffie en bier hoef je hier niet met mate te drinken. Voor drie euro in totaal genieten we ieder van een espresso met een pastéis de nata (een typisch Portugees gebakje). Voor een diner hoef je ook geen dikke portemonnee te hebben, verse vis met pasta en twee drankjes erbij is haalbaar voor nog geen twintig euro per persoon.
 4. Vermoeiend: net als Rome is Lissabon gebouwd op zeven heuvels. Wil je een ruim uitzicht over de stad ervaren dan moet je er wat voor over hebben. Stevige schoenen zijn een vereiste en zorg ervoor dat je in goede conditie bent voordat de stedentrip begint. Ik vond iedere klim de moeite waard, omdat op de heuvels het leven net wat anders is dan beneden. In deze straatjes leeft er in de avonduren een erg intieme sfeer.
 5. Temperamentvol: dit is vooral te merken tijdens het Nieuwjaarsfeest op het grote plein aan de rivier de Taag. Na een magische vuurwerkshow willen we net als de rest van de toeschouwers de weg naar huis vinden. We raken bijna verdrukt in de massa en komen met moeite de metro met luidruchtige mensen in en uit. Hierna kiezen wij voor wat minder temperament en bezoeken we met de trein de badplaats Cascais en het sprookjesachtige Sintra. Wat een bijzondere indrukken krijgen we daar onder het genot van het geluid van de golven en de geur van eucalyptus:  Cascais

Wat ik niet meeneem naar 2018

21 december 2017 - 4 reacties
 • Van die kabouters die zeggen dat ze midden in de nacht komen schoonmaken, maar deze afspraak nooit nakomen.
 • Onnodige boetes, zoals mijn parkeerboete bij de yogaschool in Den Bosch. Waarom zag ik dat bord niet voor vergunninghouders?
 • Het geklaag en gezeur op social media met als voorbeeld de reacties op het televisieprogramma Gordon gaat trouwen. Waarom ben je boos op de uitkomst als een beroemde man zijn ziel blootlegt voor de camera en de goede beslissing neemt? Hij wil tenminste niet bij de één op de drie stellen horen die uit elkaar gaan.
 • Het uitstellen van het inschrijven bij de Kamer van Koophandel, ik kan en wil niet langer wachten.
 • Snoozen in de ochtend, heeft iemand de ultieme tip zodat ik hiermee kan stoppen?
 • To do lijstjes, ik maak ze probleemloos alleen heb ik geen idee hoe ik ze moet gebruiken. Ik vergeet liever één ding dan dat ik moet leven aan de hand van lijstjes.
 • Deze gids, want die stoppen we voor het nieuwe jaar in de koffer.
  Ik wens jou smakelijke kerstdagen en maak er een GROOTS 2018 van!