Hoe sociaal ben jij?

6 december 2017 - 4 reacties

Ik heb een handige test gemaakt, zodat jij kunt uitvinden hoe sociaal je bent. Zit je er klaar voor? Hier komen de stellingen, beantwoord deze met ja of nee:

 1. Tijdens een gesprek of een etentje check ik regelmatig mijn telefoon
 2. Ik kijk meer dan drie keer per dag op Facebook
 3. Als ik mijn telefoon vergeten ben voel ik mij een verloren schaap
 4. Zonder WhatsApp zou ik niet kunnen leven
 5. Ik heb minimaal 3 social media accounts
 6. Ik spreek vrienden en familie vaker online dan in het echt
 7. In het buitenland vraag ik direct naar de Wi-Fi in het hotel                            .

Heb je minimaal 4 vragen met ja beantwoord? Dan is het tijd voor actie, tenminste als jij een socialer persoon wil worden. Want als je het online leven voorrang geeft, blijft er minder tijd over voor dat echte contact. Je weet wel, een gesprek met een goede vriend over het leven in plaats van Hey hoe gaat het, wat doe je met kerst? over de app. Ik kan me eraan irriteren als ik in gesprek ben en de ander pakt intussen de telefoon erbij. Ik weet dat het bij deze tijd hoort, maar ik wil daar niet aan wennen.

Waar ik ook niet aan wil wennen is het afhankelijke gevoel dat een telefoon kan geven. Je staat continue AAN en je mist intussen de wonderlijke wereld om je heen. Ik hoop dat je in december de buitenlucht weet te vinden, want het is een feest voor de ogen! Het winterse landschap (dit weekend kans op de eerste sneeuw) en de lichtjes en versieringen op straat.

5 manieren om je hoofd leeg te maken

22 november 2017 - 2 reacties
 1. Ga zeehondjes in het wild spotten bij de Brouwersdam, de verbinding tussen de eilanden Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland. Nooit geweten dat ze daar zomaar rondzwemmen!
 2. Haal verse oesters van het strand en slurp ze op bij het haardvuur. Als het binnen je budget past, is het aan te raden om er champagne bij te drinken. Rode wijn is ook een optie, want wie is daar niet groot mee geworden?
 3. Zet de wekker om acht uur en maak een zondagse wandeling in stilte. Minstens de helft van Zeeland ligt te slapen, waardoor jij rustig kan wandelen op het strand. Met een dikke jas en handschoenen aan (of bij ernstige weersomstandigheden een Jägermeister op zak) is de kou prima te verdragen.
 4. Waai uit in de bruisende badplaats Domburg, hier maak je een fotoreportage voor de thuisblijvers en eet je een gezond visje in het dorp.
 5. Zing alle liedjes op de radio luid mee in de auto en vergeet niet om de schelpen thuis direct uit te stallen. Als je het dan waagt om weer in het hoofd te kruipen, zet je een schelp op je oor en is de onrust weer verdwenen.

Waarom je op het rechte pad moet blijven

13 november 2017 - Een reactie plaatsen

Spookstad Stolberg
Zou er een bloedstollende moord hebben plaatsgevonden, vlak voordat wij aankwamen in het centrum van het Duitse Stolberg? Misschien was het niet slim om zonder uitgebreid onderzoek hier een hotel te boeken. Wist ik veel dat we op deze manier op een bijna uitgestorven plek terecht zouden komen. Er is echter één restaurant geopend, waar we een eerste Bitburger kunnen drinken tegen de schrik.

Buiten dat is het een genot om door de straten te wandelen met al die kleurrijke huizen. Het kasteel bovenin heeft dezelfde prachtige stijl en stamt uit de Middeleeuwen. Naast het oude stuk is Stolberg een industrieplaats, maar wij blijven liever hangen in dit gedeelte. Na een romantisch diner in de Gyros tent gaan we op tijd slapen, want morgen gaan we een volgende uitdaging aan.

Verdwalen bij de Sint-Pietersberg

Na een ontbijt in Maastricht besluiten we de Sint-Pietersberg te gaan beklimmen. Gek genoeg is dat het probleem niet, want voor je het weet heb je de top bereikt. Alleen moet je daarna niet de fout maken om een lange wandeling te maken in de omgeving, terwijl de weersvoorspellingen slecht zijn…

We volgen in het begin braaf de bordjes en het lijkt alsof we in een mangrove terecht zijn gekomen. Een flinke pas erin nu, want de regen begint te veranderen in hagel. We raken onze oriëntatie kwijt en pakken de navigatie erbij. Mmm we zitten wel erg ver van die verdraaide berg af. Daarom is het besluit snel genomen: naar beneden lopen en het vertrouwde pad verlaten.

Het volgende ogenblik houd ik met mijn handen een dikke tak van een boom vast en terwijl mijn vriend deze verplaatst, zorg ik ervoor dat ik niet naar beneden val. Ik krijg een flashback van een afdaling samen in de Ardennen, misschien is het handig als we voortaan die bordjes WEL blijven volgen. Met een inmiddels bruine in plaats van blauwe spijkerbroek komen we veilig beneden. De adrenaline verdwijnt langzaam uit ons lichaam en we stappen bibberend de warme Volvo in, op weg naar huis.

Waarom ik geen #qualitytime heb

30 oktober 2017 - 4 reacties

Ik zie het op social media bij de een na de andere persoon verschijnen, het begrip ‘quality time’. Met zoonlief naar het bos om kastanjes te zoeken #qualitytime. Een dagje naar de sauna met een vriendin, dat is genieten #qualitytime.

Het staat dus voor de tijd die je pakt naast het drukke leven en dat moet geslaagd zijn. Anders noem je het geen kwaliteitstijd, toch?

Als ieder moment met een dierbare quality time zou moeten zijn krijg ik het in ieder geval zwaar. Want uit ervaring weet ik dat een afspraak anders kan lopen dan ik van te voren in gedachten had. Ik kan een pesthumeur hebben als ik ga lunchen bij een vriendin. Of een tante is plotseling ziek waardoor de geplande wandeling niet door kan gaan. Daar gaat de quality time. Quality kan trouwens in de top vijf van ‘extreem vervelend woord om te typen’, probeer het maar eens een paar keer achter elkaar te doen…

Daarom wil ik er een nieuwe hashtag voor in het leven roepen: #momentmetjounietsmoetallesmag

melk van de boer
En vergeet niet kwaliteitstijd met jezelf te pakken. Ik stap op zondagochtend op de fiets voor een rondje door het bos en langs het water en op de terugweg tap ik melk bij de boer #momentvankneuterigheidmetmezelf.

Feest vieren op het Vrijthof

16 oktober 2017 - 4 reacties

Mag ik een broodje frikandel? vraagt mijn nichtje van 8. Jeetjemina ik besef me nu pas goed dat Mirte 8 jaar is.  2.922 dagen geleden had ik haar voor het eerst in mijn armen nadat ik dagenlang zenuwachtig rondliep. Want hoe voelt het om tante te worden? Moet ik ook af en toe streng zijn of mag ik haar blijven verwennen?

Ik vind het een eer om haar tante te mogen zijn en nee, ik hoeft geen strenge juf uit te hangen. Dus ja, ze mag een broodje frikandel. Met Ice Tea, de versie met prik. Ik eet mijn geitenkaas tosti en zij bedenkt intussen wat we hierna gaan doen. Het liefst wil ze knutselen, met de playmobil spelen, naar de speeltuin en ze vraagt zich af waarom ik mijn bikini niet heb meegenomen.

Ik reken af en we wandelen richting haar huis. De Hello Kitty en de bloem van strijkkralen maken we af en dan zien we dat de tijd op is. Ik breng haar naar de streetdance les met de belofte dat we de volgende keer naar het zwembad gaan.

Dit cadeau gaat in de herhaling, ieder jaar weer. Met een speciale dubbeldikke viering op haar 16e 😉