Feest vieren op het Vrijthof

16 oktober 2017 - 2 reacties

Mag ik een broodje frikandel? vraagt mijn nichtje van 8. Jeetjemina ik besef me nu pas goed dat Mirte 8 jaar is.  2.922 dagen geleden had ik haar voor het eerst in mijn armen nadat ik dagenlang zenuwachtig rondliep. Want hoe voelt het om tante te worden? Moet ik ook af en toe streng zijn of mag ik haar blijven verwennen?

Ik vind het een eer om haar tante te mogen zijn en nee, ik hoeft geen strenge juf uit te hangen. Dus ja, ze mag een broodje frikandel. Met Ice Tea, de versie met prik. Ik eet mijn geitenkaas tosti en zij bedenkt intussen wat we hierna gaan doen. Het liefst wil ze knutselen, met de playmobil spelen, naar de speeltuin en ze vraagt zich af waarom ik mijn bikini niet heb meegenomen.

Ik reken af en we wandelen richting haar huis. De Hello Kitty en de bloem van strijkkralen maken we af en dan zien we dat de tijd op is. Ik breng haar naar de streetdance les met de belofte dat we de volgende keer naar het zwembad gaan.

Dit cadeau gaat in de herhaling, ieder jaar weer. Met een speciale dubbeldikke viering op haar 16e 😉

Hoe ga jij om met slecht nieuws?

6 oktober 2017 - 2 reacties

 • De schietpartij in Las Vegas op maandag: de 64-jarige dader, Stephen Paddock, schoot vanuit het Mandalay Bay-hotel met een automatisch wapen op de bezoekers van een countryfestival. In totaal kwamen 59 mensen om het leven en raakten 527 mensen gewond. De schietpartij geldt als één van de dodelijkste in de Amerikaanse geschiedenis.
 • De vermissing van Anne Faber (25 jaar) uit Utrecht: ze wordt een week vermist en in een vijver bij Huis ter Heide is zeer waarschijnlijk haar fiets gevonden.
 • Op 62 jarige leeftijd is ex-burgemeester van Amsterdam Van der Laan gisteren overleden aan de gevolgen van longkanker. Hij laat een vrouw en vijf kinderen achter.

Hoe ga jij hiermee om, volg je iedere ontwikkeling in deze zaken of probeer je de hoogtepunten eruit te filteren? Ik ben zelf op zoek naar een middenweg. Als ik een video kijk waarin de schietpartij in beeld komt word ik misselijk. Ik hoop dat de vermissing een vergissing is en dat Anne nog in leven is. Ik troost me bij de gedachte dat Van der Laan in zijn te korte leven de taak als burgermeester als een koning heeft volbracht.

Wat ik bedoel te zeggen is dat het nieuws niet minder erg is als ik er niet alles van meekrijg. Ik ben een nieuwsgierig type waardoor ik graag op de hoogte blijf. Ik wil me alleen niet laten meeslepen door ieder slecht nieuwtje dat voorbij komt. Kan er in het journaal misschien standaard ruimte worden gemaakt voor een goed nieuws tussendoortje?

Koffie & thee in het kwadraat

28 september 2017 - Een reactie plaatsen

Ken je dat paniekerige gevoel een dag voor een verjaardag? Je bent uren op zoek geweest in de stad of op internet en kan geen cadeau vinden wat geschikt is voor de jarige.

Dit probleem heb ik godzijdank niet meer vanaf het moment dat ik binnenliep bij Kopjes. Deze gezellige koffie & thee belevingswinkel in het centrum van Schijndel bestaat vandaag precies een jaar.

Zodra je binnenloopt weet je dat je op het goede adres bent om een origineel cadeau te scoren. Eén waarschuwing: de koffie & theesoorten zijn zo divers waardoor het risico groot is dat je ook iets voor jezelf koopt. Mijn favoriet is de gemberthee die je in mini stukjes krijgt en dat maakt deze thee net wat pittiger dan de rest. Het kleurrijke servies en de accessoires die zij in huis hebben zorgen ervoor dat je met een compleet en ingepakt pakketje de deur uitgaat.

Wil je liever zelf je eigen thee creëren? Wij hebben deze theeplanten (Camellia Sinensis) bij Kopjes gehaald, afkomstig van de unieke theeplantage in Zundert. Hiermee kun je op een eenvoudige manier groene of zwarte thee maken, lekker en super gezond!

Ritujuweeltjes

18 september 2017 - Een reactie plaatsen

Rituelen zijn uitingen van mens of dier, die in bepaalde omstandigheden herhaald worden. Deze uitingen kunnen bestaan uit enkele elementen maar ook uit een heel scala aan verschillende elementen. 

Rituelen zijn heel belangrijk. Het vertrouwde karakter van het ritueel is van belang, zowel voor een individuele persoon, die zich erdoor op zijn/haar gemak voelt, als voor een samenleving, waarbinnen de (gedeelde) rituelen een bindmiddel tussen de personen zijn
(bron: Wikipedia)

 • De wekker om zes uur horen (aargh!), een knuffel van de ‘schuldige’ krijgen en dan zelf nog even door kunnen slapen.
 • Opstaan en naar de warme douche rennen, want zonder dit ritujuweeltje voel ik mij de hele dag een half mens.
 • Voordat ik op de flexwerkplek in Den Bosch ga zitten, de verkeerde richting oplopen in de stationshal richting de Starbucks.
 • Koken met 24Kitchen op de achtergrond en besluiten om de Thaise curry wat anders dan anders te maken.
 • Na het eten de fiets pakken samen om een ronde te maken met als afsluiting een drankje en chips bij de vuurkorf in de tuin.
 • Taarten en cake bakken met de kinderen, in allerlei soorten en maten. En lukt het ons dit keer om Roodkapje te vinden in het bos?
 • Mijn basketbal skills overbrengen op de volgende generatie en stiekem zelf ook wat bijleren.
 • De bomen analyseren tijdens het wandelen, hoe oud is deze en welke is nou het aller-aller-mooiste?

Vertel eens, wat zijn jouw ritujuweeltjes?

7 tekenen dat de herfst in aantocht is

4 september 2017 - Een reactie plaatsen
 1. Het is koud als je in de ochtend naar buiten loopt en zonder vest zit te bibberen op het terras. En waar is dat enorme winterdekbed gebleven?
 2. De foto’s van ‘kijk ons hier op de camping in Frankrijk of Italië ‘ op Facebook zijn aan het vervagen en maken plaats voor de  ‘o jee we moeten terug naar school en het werk’  plaatjes.
 3. Ik krijg trek in pompoensoep, stamppot en herfstthee met speculaas. Voor de kachel zitten met dikke sokken en een pyjama aan die lelijk genoeg is om alleen thuis te dragen.
 4. Het kost ietsje pietsje extra moeite om na het eten naar yoga of basketballen te gaan. Om deze reden wachten we met de aankoop van een nieuwe bank die echt lekker zit.
 5. Hallo donker speciaalbier en rode wijn, dag witbier en rosé.
 6. Ik ga deze week naar de zonnebank en de kapper, want wie zegt dat je in het najaar geen bruine kleur mag hebben op je huid en in je haar?
 7. Ik krijg inspiratie voor de gerechten met de feestdagen en heb een speciale aftelkalender gekocht! Dat zou een grote liefhebber van kerst zeggen…Misschien gaan we richting het zuiden in december en zo niet dan houden we een winterse barbecue in de tuin.