Waarom geluk voor het oprapen ligt

9 april 2018 - 4 reacties

Het is er al. Nu? Ja nu. Ik betrap mezelf weleens op de illusie dat ik eerst dit moet doen of dat behalen voordat ik gelukkig kan zijn.

Mo Gawdat maakt met zijn boek ‘De logica van geluk’ een helder statement: ongeacht de hindernissen die op ons pad komen, de lasten die we met ons meedragen en de beproevingen die we doorstaan, bezit ieder van ons het vermogen om gelukkig te zijn met het bestaan zoals het is.

In zijn boek beschrijft hij zijn zelf samengestelde formule die hem geholpen heeft om over de dood van zijn 21-jarige zoon heen te komen. Hieronder geef ik een paar tips uit het boek om je leven (op de goede manier) ondersteboven te gooien.  Ren daarna alsjeblieft naar de boekhandel, want dit optimistische boek geeft inzicht in het kwadraat!

 1. Negatieve gedachtes gaan of over het verleden of over de toekomst. Het heeft niets met nu te maken. Daardoor hebben deze gedachtes geen zin. Het verleden is niet te veranderen en de toekomst niet te voorspellen. Je DENKT het alleen, maar het is niet de waarheid. Stop het gepieker door bewust te kijken en te voelen wat er om je heen is. Of buig het negatieve om naar een positieve gedachte, waar ben je NU blij om? Je brein is geheel door jou te besturen en dat is een grote opluchting!
 2. Alles wat je bezit is tijdelijk. Zowel de spullen in huis als die goedbetaalde baan. Na je dood kun je er zelf niets meer mee en zal een ander de baan overnemen. Zolang je jaagt op het ‘hebben hebben hebben’ blijft het geluk ver bij je vandaan.
 3. Benoem je angst en kijk hem recht in de ogen. Ieder mens heeft een bepaalde angst en de keuze aan jou is, blijf je er voor wegrennen of ga je het aan? Ondanks je angst is het de kunst om een drempel over te gaan. De veranderingen in het leven maken je sterker in plaats van zwakker. Ga bij iedere nieuwe stap na, Wat is het ergste wat me kan overkomen? en buig het daarna om. Want hoe fijn is het om vervolgens te bedenken wat het BESTE is wat jou kan overkomen?Het positieve boek 'De logica van geluk'

Het recept voor een goede tekst

20 maart 2018 - 4 reacties

Ingrediënten
– 1 laptop
– 1 opgeruimd hoofd
– 8 tenen inspiratie, fijngehakt
– 50 gram concentratie
– 3 snufjes humor
– 1 ongezouten en gepeperde mening
– 95 ml dubbele espresso

Bereiding
Zet de laptop aan en zorg ervoor dat het opgeruimde hoofd de juiste positie heeft ten opzichte van het scherm. Pureer de concentratie met de inspiratie en voeg de snufjes humor geleidelijk toe. Breng het geheel op smaak met de ongezouten en gepeperde mening en zet intussen het koffieapparaat aan. Serveer met de dubbel espresso en het schrijven kan beginnen.

Variatietips
1. Wissel af met het werken achter de laptop en het schrijven in een schrift. Dit onderbreekt het staren naar een scherm en wist je dat je hoofd een trage computer wordt als je niet genoeg met de pen schrijft?
2. Vervang het opgeruimde hoofd eens door een chaotisch hoofd. Bepaalde kromme hersenspinsels zorgen voor de beste teksten.
3. Kies in plaats van 1 voor 2 ongezouten en gepeperde meningen. Hierdoor ontstaat er een pittige discussie en daardoor stijgt het aantal lezers vanzelf.

Wat je niet zegt tegen een tekstschrijver

5 maart 2018 - Een reactie plaatsen
 • Kun je daar (je) geld mee verdienen, nee toch?!
 • Ik heb een vriendin die teksten voor een website nodig heeft, het stelt niet veel voor. Ik heb gezegd dat jij dat even tussendoor doet. Of wil je een kleine vergoeding hiervoor?
 • Waarom kies je niet voor een baan met zekerheid?
 • Ik ben jaloers, jij kunt vanuit huis werken en intussen het HELE huishouden doen.
 • Als ik jou was zou ik een boek gaan schrijven, dan ben je binnen een paar maanden beroemd en hoef je niet meer te werken.
 • Verzin jij alles wat je schrijft zelf?
 • Ik denk dat het eenzaam is hè, zo op je zolderkamer zonder collega’s om je heen.
 • Vroeger schreef jij zeker de hele tijd in een dagboek of schriftje? Dat laatste mag je tegen deze tekstschrijver wel zeggen, alhoewel het niet de hele dag door was 😉

Eerste hulp bij social media

20 februari 2018 - Een reactie plaatsen

Een leven zonder social media, hoe zag dat eruit? Ik heb het mee mogen maken en wie weet is dat de reden dat ik zo gek ben op schrijven, lezen en buiten spelen. Ik bracht uren door met stoepranden, knikkeren, verstoppertje en het lezen op mijn kamer.
Ken jij nog iemand in jouw omgeving zonder een online profiel?

Eerste hulp
Als ondernemer ontkom je er niet aan en laat ik nu toevallig een tekstschrijfster zijn met een ♥ voor social media. Ik help klanten een weg te vinden door de jungle van Facebook, LinkedIn en Instagram. Ik merk dat ze moeite hebben met het schrijven van de berichten of ze hebben geen idee wat ze wanneer moeten plaatsen. Terwijl het zo leuk kan zijn om dit zonder kopzorgen onder de knie te krijgen.

Social media voor beginners
In deze blog is het niet haalbaar om alle trucs te leren, maar één ding is zeker. Spring de digitale jungle in, maak een begin! Hoe persoonlijker hoe beter, geef de volgers een goede indruk van wie je bent en wat je doet. Wees niet bang om zelf voor de camera te verschijnen. Stel uitdagende vragen en deel vakkennis, want dat zorgt voor reacties en voor het delen van berichten.

Maak gebruik van je netwerk
Nodig iedereen die je kent uit voor je bedrijfspagina’s en niet te kritisch zijn hoor. Wie weet heeft de overbuurman een kennis die net op zoek is naar jouw product of dienst. Je weet nooit wie er op dit moment met zijn of haar handen in het haar zit en ‘schreeuwt’ om jouw hulp.

Worstel jij met het schrijven en/of bedenken van berichten op social media? Twijfel je wanneer en hoe vaak je content moet posten? Ik help jou graag op weg met een strategie, voor een eerste praatje hierover stuur een bericht naar: info@praatjevankaatje.nl.

 

eerste hulp bij social media voor Facebook, Instagram en LinkedIn

 

De vier voordelen van de flexwerkplek

9 februari 2018 - Een reactie plaatsen

Zoals je in de titel kunt lezen ben ik het niet eens met dit artikel. Het werken in een koffietent zorgt ervoor dat ik de concentratie snel kwijt ben. Ik moet kiezen welke koffie ik wil drinken en het mag geen gewone zwarte zijn want dan hoor ik er niet bij.

Latte met sojamelk, cappuccino met amandelmelk of wil je liever een zwarte thee?

Er lopen verschillende gesprekken door elkaar die ik onbewust ga volgen. Zodra de koffie op is, staat de barista bij de tafel en ben ik – inmiddels geïrriteerd – weer terug bij af.

Ik geef de voorkeur aan een flexwerkplek en om specifieker te zijn Seats2meet (in Den Bosch). Waarom?

 1. Je kunt zonder scheve gezichten te krijgen zwarte koffie drinken. Nee even serieus, deze flexwerkplek heeft de gezellige collega’s die je mist als je alleen thuis werkt. Iedere freelancer staat open voor een praatje of voor advies. Je betaalt op deze manier met sociaal kapitaal en dat zorgt voor een uitbreiding van je netwerk en kennis.
 2. Terwijl ik thuis binnen een kwartier afgeleid ben van mijn werk, kan ik hier meters maken met schrijven en ondernemen. Ik zie geen volle wasmand, grote afwas of een stofzuiger die schreeuwt om aandacht. Het voelt alsof je op kantoor zit en intussen iedere minuut de mogelijkheid hebt om te wandelen of koffie te halen.
 3. Als ik vastloop omdat ik iets niet weet op het gebied van administratie (dit is niet mijn sterkste kant), kan ik het probleem meteen in de groep gooien. En past mijn logo niet op het nieuwe visitekaartje? Toevallig zit er een product designer tegenover me, waardoor ik binnen een kwartier het juiste formaat van het logo in de mailbox heb.
 4. De gezellige en open sfeer die er heerst, heb ik niet eerder op een werkvloer ervaren. Ik heb er zelfs een vriendschap aan overgehouden, dus waarom zou je nog anoniem in een koffietent willen werken?