content coaching

Het werkende leven als moeder

Ik heb er geen moment over getwijfeld om weer te gaan werken na het zwangerschapsverlof. Laat ik voorop stellen: iedere moeder is een heldin, met of zonder baan. Want ik ken geen verandering die groter en intenser is dan het krijgen van een kind. De momenten voor jezelf en nachten doorslapen zijn schaars, maar hoe cliché het ook klinkt je krijgt er zoveel liefde voor terug! Alleen ben ik geen type om iedere dag met de kleine thuis te zijn. En als ik zie hoe Idris het naar zijn zin heeft bij de gastouder en wat hij daar allemaal leert en ervaart…dan sta ik nog meer achter mijn keuze.

Verwachtingen versus realiteit
Van te voren had ik bepaalde verwachtingen over hoe het werkende leven als moeder zou zijn. Hoe anders is de realiteit! Zoals voor de eerste keer de kleine naar de gastouder brengen. Dat doe ik gewoon even en dan heb ik ein-de-lijk weer een dagje voor mezelf, dacht ik. In werkelijkheid reed ik met dikke tranen weg en kon ik niet wachten om hem weer op te halen. Het went gelukkig, zeker als ik de ene na de andere vrolijke foto via de app zie verschijnen. Daarnaast verwachtte ik een bepaalde rust in het werken. Werken moet vooral leuk zijn, zonder de drang om snel carrière te maken. Ook dat blijkt anders te zijn, ik wil groeien in mijn werk en meer dan ooit!

Opnieuw richting bepalen
En dat komt gek genoeg door het moederschap. Door moeder te zijn verleg je je grenzen: doorwerken en doorzetten met weinig slaap. Veel geduld bewaren als de kleine een sprongetje maakt ( en dat zijn er veel in het eerste jaar 😉 ). Het huis een beetje toonbaar houden en vriendinnen en familie blijven zien.

Daardoor ben ik opnieuw gaan bepalen hoe ik verder wil met ‘Praatje van Kaatje’. Waar word ik het meest blij van en wat ligt heel dicht bij mezelf? Dat is het geven van schrijfadvies aan anderen. Ik wil dienstverlenende ondernemers meer plezier laten halen uit het schrijven. Zodat ze zonder al te veel moeite inspirerende teksten gaan schrijven voor hun blog of website. Met speciale trainingen zoals Zakelijk bloggen en Schrijven voor het web heb ik een veelzijdig aanbod samengesteld.

Ben jij een dienstverlenende ondernemer die worstelt met het schrijven van teksten voor je bedrijf? Dan kun je gemakkelijk ervaren hoe ik werk als content coach door je aan te melden voor een gratis brainstormsessie via Zoom! Spreek ik je binnenkort?

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.