content coaching

Durf jij het aan?


Het ligt nogal voor de hand om te zeggen dat je meer rust ervaart als je social media en het nieuws even niet meer volgt. Maar wat merkte ik een GROOTS verschil na een week zonder op de camping in de duinen!
Ik was echt daar in plaats van in het leven van anderen of in het zoveelste nieuwsbericht over het coronavirus. Ik genoot van het vele knuffelen met ons zoontje, het wandelen langs de zee en een kop koffie in de zon voor de tent.

Social media als vijand
Voor een ondernemer is het posten op social media een goede manier om zichtbaar te zijn. Maar zeg eens eerlijk, betrap jij jezelf er ook op dat je soms verdwaalt in berichten van anderen? Dat je de focus kwijtraakt en social media een te grote afleiding is van het werk dat je wil verrichten? Het kan als een vijand gaan voelen, die jou iedere dag tegenhoudt om te groeien. En je vergelijkt je leven te veel met anderen, waardoor je niet meer ziet wat je zelf hebt. Dat moet anders! Voordat ik tips ga delen hoe het wel moet, ga ik voor de tweede keer de uitdaging aan.

Afkicken
Als een week op Texel zonder al voelt als zo’n verademing, hoe is dat dan tijdens een werkweek? Vanaf morgen ga ik een week lang zonder social media door het leven. Ik ben heel nieuwsgierig wat het me deze keer brengt en hoe ik me over een week voel. Wie weet ontdek ik een nieuwe hobby of loop ik uren buiten om de verleiding te kunnen weerstaan. In ieder geval zal ik een blog schrijven over mijn experiment en jou overladen met tips, dus je bent alvast gewaarschuwd.

Durf jij het ook aan?
Zet jij vanaf morgen ook de social media kanalen op pauze? Laat het hieronder weten in een reactie, vind ik leuk!

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Doris 16 september 2021 at 16:05

  I’m in, vanaf zaterdag! Ben benieuwd!

  • Reply Kaatje 17 september 2021 at 08:13

   Wat goed dat je meedoet Doris ­čÖé veel succes en ik hoor graag jouw ervaringen!

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.