Het is niet eerlijk

13 mei 2019 - Een reactie plaatsen

wandeling Loonse en Drunense Duinen

 

Dat je op een zonnige donderdagochtend de auto in moet stappen om een workshop locatie te bekijken in de Loonse en Drunense Duinen. Het is niet eerlijk tegenover de mensen die binnen achter een bureau moeten werken of zweten van het zware werk buiten. Of wel? Want als ondernemer kost het bloed, zweet en tranen om succesvol te zijn. Ik zou met niemand willen ruilen, want het werkgeluk ligt voor mij in het zelf bepalen van waar en wanneer ik werk.

Het fluitconcert
Mijn workshop ‘zakelijk bloggen voor ondernemers’ staat gepland voor dinsdagochtend 21 mei in Biezenmortel. Ik drink een kop koffie bij de locatie in de bossen, het fietscafé De Rustende Jager  en leg de flyers bij de ingang. Van de serveerster krijg ik de tip om de korte hondenuitlaatroute te nemen, deze loopt door het bos en een stukje door de duinen. In het bos ben ik getuige van een gratis concert van de vogeltjes en een kwartier later kijk ik uit over de geweldige duinen. Deze wandeling gaat het worden als tussendoortje, dan weet je als deelnemer ook meteen hoe je na de workshop fluitend de deur uit moet gaan als blogkoning(in).

Wat je kunt verwachten
Een goede bak koffie met taart, de wandeling in de natuur dus en het belangrijkste: een bak energie om lekker te gaan bloggen voor je website.
Je gaat naar huis met:
1. een strategie om met genoeg onderwerpen en inspiratie regelmatig een blog te kunnen schrijven voor de website.
2. dé schrijftips voor een goed leesbare blog, zoals een pakkende titel, structuur geven aan de tekst en eerste hulp bij SEO.
3. feedback op jouw geschreven tekst; dit geeft het startsein voor het schrijven van zoveel meer goede zakelijke blogs.
4. een hand-out waarin je de besproken strategie en schrijftips terug kunt lezen.

Wat nou als?
Je niet kunt deze datum, bang bent in het bos of niet zeker weet of deze workshop past bij waar je nu staat als ondernemer? Pak dan de telefoon of mail me gerust, ik geef je met liefde vrijblijvend informatie! Kun je wel aanwezig zijn op deze inspirerende ochtend in de Loonse en Drunense Duinen, meld je dan aan via deze link.

 

Het avontuur in ‘t hoenderhok

23 april 2019 - Een reactie plaatsen

hoenderhok Geervliet
Er zijn geen kippen te bekennen in ‘t hoenderhok (een Tiny House) in Geervliet. Wel verse eitjes van de kippen van de buren voor het paasontbijt. Dit hoenderhok van eigenaren Hanneke en Arie is namelijk geheel ingericht om er als mensen in te kunnen slapen!

Losgaan met een basketbal
Voordat we romantisch gaan overnachten in Geervliet pakken we eerst de afslag naar Rotterdam. De Harlem Globetrotters verwarmen de sporthal bij het Feijenoord stadion met hun gave show. Met het oog is het bijna niet bij te houden waar de bal blijft, deze trucjes doe ik ze niet na komende woensdagavond! Na de show eten we een pittig broodje Döner in de Markthal en pakken we een Spaans biertje om een lekker vakantiegevoel te krijgen.

De aankomst bij ‘t hoenderhok
Het vakantiegevoel neemt toe als we in Geervliet zijn… we krijgen niet alleen een hoenderhok voor een nacht, maar ook een grote tuin en een prachtige boomgaard erbij.

boomgaard Geervliet hoenderhok

Ik droom weg over een bruiloft in deze boomgaard (dit is geen hint 😉 ) totdat de klokken van de kerk om 8.00 uur in de ochtend luiden. We bakken eitjes met spek en drinken kopjes koffie in de zon, kan het leven nog beter? Ondanks dat het een Tiny House is, komen we niets tekort. Het huisje is voorzien van een douche en wc, een keukentje en alle spullen om zelf te koken.

Is het al zomer?
We zeggen de vriendelijke eigenaren gedag en stappen in de auto voor een bezoek aan vestingstad Brielle. Na een lekkere ochtendwandeling daar rijden we naar het strand van Rockanje. Het lijkt wel hartje zomer hier, de strandbedden liggen vol en de temperatuur is veel hoger dan verwacht. De bikini en zwembroek zitten niet in onze tas, dus dan is een lange strandwandeling een goed alternatief.

Het was een heus avontuur in ‘t hoenderhok en daarbuiten, het maakt me nieuwsgierig naar andere kleine huisjes.
Heb jij weleens in een Tiny House geslapen? Vertel, vertel!

Bloggen als een pro

9 april 2019 - Een reactie plaatsen


Het was verlichtend om tijdens jouw workshop te leren om op een luchtige manier te gaan bloggen. Door deze workshop ben ik aangespoord en ga ik mijn blog straks afmaken!

Deze reacties na afloop van de workshop zakelijk bloggen bij Projectondernemers zijn goud waard. Want dat is precies wat ik wilde bereiken op deze maandagochtend in Capelle aan den IJssel. Dat bloggen voor de deelnemers voortaan leuk is om te doen in plaats van dat ze denken  ‘ik moet echt aan een blog beginnen, maar eerst…’

De wereldreis
Als ondernemer ben je het niet gewend om op maandagochtend in de file te staan, want je kiest je eigen werktijden en werkplek. De reis naar Capelle aan den IJssel lijkt daarom wel een wereldreis! In de auto heb ik medelijden met diegenen die elke dag dit traject moeten rijden om naar kantoor te gaan. Ik haal wel de afgesproken tijd (9.30 uur) en er volgt een warme ontvangst bij het kantoor van Projectondernemers. Genoeg lekkers op tafel, zoals druiven, paaseitjes en stroopwafels…Met een kop koffie in de hand kruip ik in de huid van de juf en gaan we aan de slag.

Eerste hulp bij bloggen
De blog ervaring is bij de meeste deelnemers beperkt, genoeg te leren dus! Ik vertel eerst een algemeen verhaal: voor wie en wat, hoe en waarom ga je bloggen? Dit zorgt voor leuke gesprekken, waardoor ik het bedrijf beter leer kennen. Daarna volgen dé schrijftips voor een goed leesbare blog. Ik ben blij met de kritische vragen van de deelnemers tussendoor, want daardoor gaan we lekker de diepte in.

Doe het zelf

Na de pauze gaan we verder met een opdracht in tweetallen: de titel, de inleiding en een alinea van een blog schrijven. De groep splitst zich op en ik hoor de deelnemers afwisselend lachen en typen. Na een half uur zijn er drie totaal verschillende verhalen ontstaan. Tijdens het voorlezen merk ik dat meerdere schrijftips zijn toegepast en het belangrijkste; dat er met plezier is geschreven. Een dikke pluim voor deze enthousiaste groep Projectondernemers, ik kijk uit naar de blogs die daar binnenkort gaan verschijnen!

Hoe vind je de liefde in de sport?

15 maart 2019 - Een reactie plaatsen


Na een jaar turnen in een benauwde zaal wist ik het zeker: wegwezen daar! Als meisje van elf jaar kreeg ik trillende benen op de smalle balk. Dat pakje zag er stom uit en zat veel te strak. Na dit fiasco moest ik een keuze gaan maken voor een nieuwe sport. Ik besloot mijn grote zus achterna te gaan…

Ik voelde me meteen thuis op het basketbalveld in Schijndel. De sfeer in de sporthal was goed en de sport zelf zorgde ervoor dat ik drie keer per week de puber frustraties eruit kon gooien. Met het meidenteam vochten we op het veld en soms ook in de kleedkamer met de tegenpartij. We huilden met z’n allen als we met één punt verloren, want dat lag natuurlijk aan die partijdige scheids. Blij en trots waren wij en onze ouders na het behalen van de tweede plek op de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen.

Basketballen = alle emoties voelen en laten zien.  Soms ben ik bang dat ik een blessure krijg en het moet opgeven, maar ik laat de liefde overheersen. Deze match heb ik bij geen enkele andere sport gevonden.

Ik zie kinderen naar voetbal en hockey gaan, dat zijn wel de populairste sporten van het moment. Tegen de ouders van deze kinderen wil ik zeggen: neem ze een keer mee naar het basketbalveld en het liefst naar BC Agathos! Na een zwetende proefles met fanatieke leeftijdsgenoten zijn ze gegarandeerd verkocht.

Wat laat jij van jezelf zien?

4 maart 2019 - 2 reacties

Ik zie verdwaalde glitters op de trap en heb extra koffie nodig om op te starten. We vierden gisteren carnaval in Schijndel, ‘t Skonste plekske van hil de wirreld 😉  Fijne herinneringen kwamen er naar boven tijdens de optocht en de afterparty in Tapperij de Beurs. Alleen weet je wat het grootste verschil is met 19 jaar geleden?

Onze grote vriend de mobiele telefoon. Als je een vriendin kwijtraakte in de drukte met carnaval, zag je haar een uur later wel weer in de rij bij de wc. Zodra je haar nu uit het oogt verliest, pak je gelijk de telefoon erbij om een bericht te sturen. De spontaniteit is eraf en je hebt minder kans om in het rond te kletsen. De foto’s maakte je met een wegwerpcamera en dan bleef er een kleine selectie over om te bewaren. Met onze mobiele telefoon zit er geen rem op het fotograferen. Voor je het weet staat die gênante foto op Instagram, terwijl dat gisteravond zo’n leuke leek om te plaatsen…

Als je social media alleen privé gebruikt is het misschien geen ramp, maar met een zakelijk profiel vind ik dat niet kunnen. Ik plaats als ondernemer ook privé berichten, want waar ik het liefst over schrijf = wat ik het liefst doe in de vrije uurtjes. Ik ben alleen selectiever en bewuster bezig met wat ik erop zet. Ik wil inspireren met wat ik post, zodat jij ook die prachtige wandeling gaat maken of dat ene boek zal lezen.

Hoe zit dat bij jou, kun je privé en zakelijk goed scheiden op social media? Of heb je geen rem erop en wil je alles van jezelf laten zien?