Workshops

Workshop zakelijk bloggen

Wil je met collega’s of als ondernemer inspirerende blogs gaan schrijven voor de website? Als je regelmatig jouw kennis deelt in een blog zorgt dit automatisch voor meer bezoekers én blijven bestaande klanten goed betrokken bij het bedrijf!

In deze workshop geef ik aan voor wie, wat, hoe en waarom je zakelijk gaat bloggen. Ik leg uit welke schrijftips je toepast om tot een goed leesbare blog te komen. Daarna gaan we aan de slag in tweetallen door een gedeelte van een blog te schrijven die we vervolgens met de groep nabespreken.

Je gaat naar huis met:

  • een strategie om met genoeg onderwerpen en inspiratie regelmatig een blog te kunnen schrijven voor de website.
  • dé schrijftips voor een goed leesbare blog, zoals een pakkende titel, structuur geven aan de tekst en eerste hulp bij SEO.
  • feedback op jouw geschreven tekst; dit geeft het startsein voor het schrijven van zoveel meer goede zakelijke blogs.
  • een hand-out waarin je de besproken strategie en schrijftips terug kunt lezen.

Voor ondernemers bied ik deze workshop via Skype aan. De opdracht in tweetallen wordt dan vervangen door een huiswerkopdracht, waar ik heldere feedback op zal geven. 

Wil je meer informatie of een prijsopgave ontvangen?

Workshop creatief schrijven

Wil jij opvallen met jouw website en de teksten die je naar buiten brengt? Lukt het je maar niet om de juiste woorden te vinden om te laten zien waar je voor staat?

Dan geef ik jou graag hulp bij het creatief schrijven. Tijdens een ontspannen ochtend of middag gaan we achterhalen waar jouw bedrijf voor staat en welke boodschap je over wil brengen. Door middel van een moodboard (lekker knippen en plakken) gaan we dit visueel maken en daarna geef ik dé tips voor het schrijven van vlotte en creatieve teksten. De nadruk ligt op schrijven vanuit je gevoel en verbeelding in plaats van met je hoofd krampachtig iets op papier te moeten zetten. Je gaat naar huis met:

  • een strategie om teksten te gaan schrijven die zeker te weten aanslaan bij je doelgroep.
  • een moodboard vol met inspiratie: in één oogopslag zie je wat je uit wil gaan stralen online.
  • dé schrijftips voor creatieve blogs, nieuwsbrieven en social media berichten.

Ik geloof in persoonlijke aandacht naar de doelgroep toe en jezelf te durven laten zien, hoe groot of klein jouw bedrijf ook is. Want als er een krachtige boodschap schuilgaat achter jouw teksten, weet ik zeker dat je op gaat vallen tussen de rest!

Een sfeervolle en rustige locatie bepalen we in overleg, de investering hiervoor is € 275,- excl. btw, incl. koffie/thee en lunch. Het is ook mogelijk om met een groepje collega’s deze workshop te volgen, hiervoor maak ik graag een offerte op maat. 

Vanaf januari 2021 bied ik de workshops creatief schrijven en bloggen ook aan voor (hoge)scholen. Dit kan ook in de vorm van een gastcollege. 

Ben je enthousiast geworden en wil je graag meer informatie? Klik dan hieronder, ik kijk ernaar uit om je te leren kennen!