Workshops

Workshops zakelijk bloggen

Wil jij met collega’s inspirerende blogs gaan schrijven voor de website? Als je regelmatig jouw kennis deelt in een blog zorgt dit automatisch voor meer bezoekers én blijven bestaande klanten goed betrokken bij het bedrijf!

In deze workshop geef ik aan voor wie, wat, hoe en waarom je zakelijk gaat bloggen. Ik leg uit welke schrijftips je toepast om tot een goed leesbare blog te komen. Daarna gaan we aan de slag in tweetallen door een gedeelte van een blog te schrijven die we vervolgens met de groep nabespreken.

Je gaat naar huis met:

  • een strategie om met genoeg onderwerpen en inspiratie regelmatig een blog te kunnen schrijven voor de website.
  • dé schrijftips voor een goed leesbare blog, zoals een pakkende titel, structuur geven aan de tekst en eerste hulp bij SEO.
  • feedback op jouw geschreven tekst; dit geeft het startsein voor het schrijven van zoveel meer goede zakelijke blogs.
  • een hand-out waarin je de besproken strategie en schrijftips terug kunt lezen.


Voor ondernemers bied ik deze workshop ook via Skype aan. De opdracht in tweetallen wordt dan vervangen door een huiswerkopdracht, waar ik heldere feedback op zal geven. 

Eerste hulp bij tekstschrijven

Wil jij opvallen met jouw website en de teksten die je naar buiten brengt? Lukt het je maar niet om de juiste woorden te vinden om te laten zien waar je voor staat?

Dan geef ik jou graag eerste hulp bij tekstschrijven. Tijdens een ontspannen ochtend of middag gaan we achterhalen waar jouw bedrijf voor staat (de kernwaarden). Door middel van een moodboard (lekker knippen en plakken) gaan we dit visueel maken en daarna kijk ik met een kritische blik naar jouw website en andere teksten.

Je gaat naar huis met:

  • een strategie om jouw website te vullen met teksten die zeker te weten aanslaan bij de doelgroep.
  • een moodboard vol met inspiratie: in één oogopslag zie je wat je uit wil gaan stralen online.
  • handige tips om inspirerende teksten zoals blogs en nieuwsbrieven te kunnen schrijven.

Ik geloof in persoonlijke aandacht naar de doelgroep toe en jezelf te durven laten zien, hoe groot of klein jouw bedrijf ook is. Want als er een krachtige boodschap schuilgaat achter jouw teksten, weet ik zeker dat je op gaat vallen tussen de rest!

Een sfeervolle en rustige locatie bepalen we in overleg, de investering hiervoor is € 225,- excl. btw, incl. koffie/thee en lunch.

Ben je er klaar voor om je in te schrijven of wil je eerst vrijblijvend informatie ontvangen? Neem dan contact op, ik kijk ernaar uit om je te leren kennen!