overig

Onze Frans

Fluitend als een enorme vogel loopt hij naar zijn fiets. Vrolijk en goed gebekt spreidt hij zijn vleugels uit over de buurt. Want bij onze Frans kun je altijd terecht voor een kleine maar vooral ook grote praat. En al vallen alle mussen van het dak, hij haalt nog steeds de hoogste noot. Zijn grootste hobby is fietsen, ook al begint het al te schemeren in de straat. Met een walkman uit het jaar nul springt hij op zijn eigentijdse fiets de wijde omgeving in. Wat onze Frans is zeker niet bang. Nee, er zullen kilometers gemaakt worden, dan voelt hij zich vrij.

Vandaag is het de hoogste tijd: zijn fiets wordt omgetoverd en gepoetst als nooit tevoren. Radio Hollandia op volle sterkte en schrobben maar. Geen buur die raar opkijkt, iedereen roept een vriendelijk woord. En ik…moet even wennen aan deze vreemde vogel met zijn zware stem. Maar mede dankzij onze Frans besef ik wat ik al die tijd gemist heb: leven en gezelligheid in je eigen buurt, welkom in de Boeimeer!

 

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.