reizen & uitstapjes

Waar is de muur?

Jut en Jul waren dit weekend in Berlijn. Na een lange busreis de benen gestrekt en met de koffers het hotel ingedoken. Naast de U-bahn, wat handig en het geluid is meteen vertrouwd. Het eerste terrasje van het jaar in de avondzon, met een biertje in de hand. Nou ja biertje, alles in deze Duitse stad is groot. De schnitzels; eigenlijk vlees in welke vorm dan ook, de soep, het brood en zelfs een normale Sprite. Als je niet oppast met je schoolse Duits heb je zo buikpijn van een halve liter prik.

Na drie dagen hebben wij een duidelijke conclusie, het lijkt hier in Berlijn alsof de strijd tussen Nederland en Duitsland nooit heeft bestaan. Gastvrijheid in de beste vorm. Een gratis Prosecco tijdens de lunch, en dat zonder eerst een verleidelijke glimlach tevoorschijn te toveren. Gewoon omdat we Hollanders zijn. Een relaxte sfeer in deze grootse stad, een praatje met wie dan ook ligt overal voor het oprapen. We proosten op het goede leven in een Bierstube waar wat mannen van boven de vijftig de Golden Oldies laten horen in hun leren broeken. Staan een gedeelte van onze tafel af zodat een spontaan groepje Duitsers ook de band goed kan zien.

Op de terugweg hebben wij Berlijn in ons hart gesloten, niet de mooiste stad ooit maar zeker een bezoekje dat nog lang blijft hangen. Zo ook in mijn buik, tijd voor een gezond Hollands ontbijtje met een verse jus.

Previous Post Next Post

1 Comment

 • Reply Kelie 18 april 2013 at 19:55

  Hoi Kaatje ,
  Weer een mooi verhaal.
  Wij zullen ook nog weleens naar Berlijn gaan,
  Lekker eten en drinken.
  Groetjes van ons

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.