reizen & uitstapjes

Grieks genot

IMG_20130611_124446

Een lange wachttijd op Schiphol. Een vlucht met een flinke landing en ronddwalen bij de haven van Athene. Wat een groot avontuur! Voor diegenen die vaak alleen gaan reizen is het vast een eitje. Snel gewend aan de spanning vooraf en de spontane ontmoetingen onderweg. Niet bang om een bus te missen of in de verkeerde valuta te betalen (maak je geen zorgen, ik wist dat ik me niet ging vergissen hier).

Ik ging voor het eerst alleen vliegen en varen. De bus stond als het ware op mij te wachten bij het vliegveld en op tijd bij de boot voor de reis naar de eindbestemming. Ik stond er versteld van. Met daarna een warme ontvangst van een groep schrijvers op het prachtige schiereiland Methana. Kijk maar eens goed, Google maps moet zelfs zoeken. Want het is klein en dunbevolkt, maar een groen paradijsje.

Toch vroeg ik mij af hoe het zou zijn als ik alleen was aangekomen op de bestemming.
Want ik ben echt wel een sociaal dier. Momenten die je wilt delen alleen doorbrengen, het zou mij toch een eenzaam gevoel geven. Zoals ik gemerkt heb maak je erg snel contact als je alleen reist. Maar als je blijft rondreizen zal er niet steeds iemand bij je zijn.

De makkelijke gesprekken aan het strand met spontane mensen maken het bijzonder. In combinatie met mijn grote liefdes de zon en de zee ben ik hier blij. Het enige wat ik na twee dagen al mis? Vlees. Ik ben opgegroeid met bijna dagelijks vlees op het menu en sla nooit een barbecue over. Maar alle maaltijden zijn met veel liefde en passie bereidt en zeer voedzaam, ze zien er steeds weer zo kleurrijk uit. Dus dat ga ik zeker overleven, maar ik denk dat jij wel weet waar ik aanstaande maandag heen vlieg als ik op Schiphol geland ben…

Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply Miranda 11 juni 2013 at 18:11

  Dat wordt een broodje filet american op Schiphol!!! (ik heb er een keer de trein voor laten gaan).

  Als iemand die vaak alleen reist kan ik zeggen dat ik echt rete trots op jou ben dat je dit doet. Geniet van elke seconde!! En je weet het: houd het gevoel vast.

  Dikke Knuffel!! X

  Miran

  PS: De bus kun je nooit missen, er komt uiteindelijk altijd wel een volgende. Ook al houdt dit in dat je uren rond moet hangen op een warm busstation………en weet je, ook dat is vakantie!

  • Reply Kareen 12 juni 2013 at 06:49

   Genieten doe ik zeker! Eh..filet american is niet voldoende het wordt echt een groot stuk vlees. Het is gewoon wennen aan gezond en echt voedzaam eten :)X

 • Reply Chris Ellen 11 juni 2013 at 18:34

  De Mac!!!!
  En hebben ze een beetje fatsoenlijke koffie of moeten we volgende week rechtstreeks naar Teun?
  Heel veel plezier en ik lees graag meer van je avontuur! x

  • Reply Kareen 12 juni 2013 at 06:50

   Precies! Koffie smaakt prima, maar natuurlijk moeten we naar Teun voor de enige echte koffie en de gezelligheid. Dank je, X

 • Reply wen 14 juni 2013 at 13:01

  Haha, tuuuuurlijk de Maccie D’s!! Voor een BigMac-Menu met 2 mayo’s en 7-up. Hoeveel tussenuren zijn we wel niet op een neer gecrossed naar Veghel… ­čÖé

  • Reply Kareen 15 juni 2013 at 08:56

   Ja inderdaad. Wij boefjes! En voor het basketballen, daarna…heerlijk!

 • Reply Lambert 16 juni 2013 at 20:43

  Ome Ad ging ook alleen op vakantie naar Boedapest en moest zelfs een smoesje verzinnen dat zijn vliegtuig vol zat voor de terugreis om een nacht langer bij zijn nieuwe vriendin te kunnen zijn . Ga mee met elke storm in je hart en kijk maar waar je terecht komt .grtn je peetoom.

  • Reply Kareen 17 juni 2013 at 17:36

   Mooi gezegd peetoom en wijze raad (maar niet met een Griek ;).
   Groetjes x

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.