reizen & uitstapjes

Een stukje Curaçao in Zeeland

Boer Henk heeft een minicamping in het dorp Burgh Haamstede. Voor twee nachten verbleven we daar en bijna ieder uur schrokken we ‘s nachts wakker van de klok van de kerktoren. Henk stoort zich er niet aan hoor, want hij is zo nuchter als een eh Zeeuw. Een jaar of vijfenzestig gok ik met een bruine kop om jaloers op te zijn. Het lijkt wel of hij het maak je niet druk, alles op zijn tijd principe heeft uitgevonden.

De dekselse kertoren
Ondanks het lawaai van de kerktoren hebben wij een zorgeloze tijd gehad in Zeeland. We huurden een stevige E-bike en trokken daarmee door de uitgestrekte duinen en omliggende dorpen. Het gaf een vrij gevoel waar je tijdens een stressvolle dag op kantoor alleen maar van kan dromen. Er was alleen één stressmoment in Renesse, want de accu van de fiets van mijn vriend was zo goed als leeg. Hoezo is er in dit toeristische dorp geen enkel oplaadpunt te vinden?!

Henk de held
De redding kwam in ons ‘eigen dorp’, want boer Henk had een paar stopcontacten op de camping beschikbaar. We aten mosselen bij de tent en dronken voldoende wijn om deze keer een paar kerkklokken niet mee te krijgen.

Curaçao in eigen land
Op zondagochtend pakten we de tent weer in en maakten we een laatste ronde op de E-bike. We hadden van te voren geen route bepaald en fietsten de andere kant op. Daardoor genoten we onverwachts vanaf het heuvelachtige duinlandschap van dit uitzicht:

Het strand van Nieuw Haamstede, dat is een stukje Curaçao in Zeeland. Wat een bofkonten waren wij; de zon brak ter plekke door waardoor de zee een azuurblauwe kleur kreeg. Wist je dat de stranden van Burgh Haamstede al diverse keren zijn onderscheiden voor de hoge kwaliteit van mens- en natuurvriendelijk toerisme? Gaaaaat dat zien!

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Mieke 27 juli 2017 at 15:35

  Hallo Karin
  Zeeland blijft altijd mooi
  Er zijn daar nog zoveel leuke plaatsjes
  Een e-Bike is daar geen overbodige luxe
  Bijna altijd een stevige gezonde bries
  Geniet samen nog en
  Groetjes xxx

  • Reply Karin 27 juli 2017 at 17:48

   Hallo tante Mieke, ja prachtig hè en inderdaad met de E-bike ga je lekker snel omhoog. We zijn nu weer terug, tot snel! X Kaatje

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.