overig

Oma’s wijsheid

Na een gezellige middag bij mijn opa en oma kom ik met een hoofd vol vragen thuis. Maar ook met een besef dat we allemaal zo lekker moeilijk bezig zijn. Oma vertelde zoals vaker over de tijd van vroeger. Met gemak kreeg een vrouw twaalf kinderen en waste in een teil alle wasgoed met de hand. Ook stond er altijd een pan warm eten op tafel en kreeg de man alles wat hij wenste. Je ontmoette elkaar tijdens een middag ‘buurten’ met jongens en meiden van je leeftijd. En als het klikte bleef je kletsen en zag je elkaar vanzelf weer tijdens de volgende georganiseerde middag. En mijn opa en oma hebben geluk gehad, de liefde is gebleven en hoe. Samen een rijk leven op een grote boerderij en hoewel ze altijd hard moesten werken, heb ik ze nog nooit horen klagen over nekklachten, een burn out of een muisarm.

Wat klinkt dat toch heerlijk simpel.  Nu is het internet daten dé manier om elkaar te leren kennen en blijft er weinig over van het spontane ontmoeten. We gaan massaal aan de yoga en meditatie om maar enige rust in ons hoofd te krijgen, en de mindfulness trainingen rijzen de pan uit.  Kunnen we niet beter terug naar het simpele genieten, en gewoon weer lekker buiten zijn? Na je werk lekker een uurtje fietsen in de buitenlucht om de stress los te laten. Tuinieren tot je erbij neer valt of een kop koffie drinken op het terras, al is het nog net iets te koud. Laat je gedachten vrij en sta open voor nieuwe ontmoetingen. Zeker nu, lang leve de (bijna) lente!

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Miranda 11 maart 2012 at 12:00

  De moderne tijd heeft zo zijn voordelen, maar soms, wat je zegt, is simpel en eenvoudig toch eigenlijk wel veel fijner.
  Het zet de mens toch wel weer even aan het denken. Morgen op de fiets, weer genoeg tijd om na te denken 😉
  X

 • Reply Ankie 16 maart 2012 at 22:52

  Ik ben fan! Wat leuk om te lezen! Liefs Ankie

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.