overig

Paasviering tussen de koeien

IMG_20120422_182634
Afgelopen weekend was het weer zover: Paaspop in het Brabantse Schijndel. In 1978 bescheiden begonnen bij gemeenschapshuis D’n Herd. Vervolgens werd het festijn al snel verplaatst naar manege De Molenheide, waar het vijftien jaar zijn vaste stek had.

En dan nu, Paaspop 2012: een heus festivaldorp met 150 acts in 3 dagen op 13 podia. De camping is uitgebreid met een supermarkt, La Place en een knus kampvuur voor de stoere kampeerders die de kou weten te trotseren.
Vanaf mijn negentiende fiets ik al naar de andere kant van mijn geboortedorp Schijndel om in de wei te genieten van goede muziek, zon of juist blubber, bier en veel oude bekenden. Ondanks dat het nu bij de grote festivals hoort, blijft het vertrouwd en ouderwets gezellig. En geen smerige Dixi’s of halfgebakken friet, alles heeft kwaliteit en dat straalt van het terrein af.

Na de muntjes gehaald te hebben en het eerste biertje gedronken te hebben, zie ik dat ook in de festivalwereld wordt ingespeeld op de dertigers: er staat een kleine tent nogal in een hoekje gepropt met daarop vermeld  ‘Singlefeestje’. Een beetje angstig lopen we naar binnen, want wat gaat daar gebeuren? Worden we meteen belaagd door wanhopige vrijgezellen met voor de hand liggende versierzinnen? Krijg je een rood hartje opgeplakt en moet je in tien minuten je match gaan vinden op deze kleine oppervlakte? Nee, niets van dat. Je kiest je favoriete single uit en de DJ draait hem voor je. Tot laat in de avond wordt er gedanst en genoten in dat kleine tentje. En wij…lopen nog even verder van tent naar tent. Rustig dansen en vals meezingen in de Silent Disco en daarna uitbundig losgaan in het Theater op jaren tachtig muziek. Bijzondere optredens bij het Jack Daniels podium en tot slot dansen in de regen op Reggae muziek midden op het terrein.
Moe en gebroken, maar van binnen vol nieuwe energie fiets ik door de regen weer naar huis, Paaskantje tot volgend jaar!

Bronnen: www.wikipedia.org
www.paaspop.nl

 

Previous Post Next Post

3 Comments

 • Reply Kees en Lenie 11 april 2012 at 19:52

  Kei mooie stukken schrijf jij.
  Compimenten ga zo door en je wordt nog wereldberoemd.
  Groetjes van ons.

 • Reply Pinkpop 13 april 2012 at 21:04

  Pinkpop komt er alweer aan! De kaarten zijn al binnen hoor…Echt zin in!

 • Reply Spotify Ipad 14 april 2012 at 21:54

  Leuke post! Vraag me af wat het vervolg is..:)!

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.