reizen & uitstapjes

Het grijze eiland

IMG_20121122_105521

Ameland. Wat een genot. Een stralend zonnetje verwarmt het verlaten strand en geeft de zee volle kracht. Het ruikt naar de eerste lente, terwijl de winter al bijna in aantocht is. Hoezo grijs dan?

Dit werd duidelijk tijdens de eerste haardvuur sessie in het hotel. Stellen op leeftijd genoten van veel rode wijn en zogenaamd diepgaande gesprekken. Want wist je dat bbq’en eigenlijk maar ordinair is? En dat je tijdens een lange zeiltocht echt niet zonder een power nap kunt? En de term power nap bleef voorkomen in iedere volgende zin. Hoe laat of hoe vroeg had deze dame haar eerste wijntje? Tijdens de fietstocht door het weidse land de volgende dag waren het ook met name grijze duiven die ons vrolijk groetten. Een jonge eilandvogel, dit voelt veel beter dan een dertiger met dilemma in de stad.

En ‘s avonds na ons visrijke etentje het volgende leermoment: rode wijn uit de zak. Met open mond staarde ik naar deze uitvinding van diezelfde groep bij het haardvuur. Waarom wijn in een zak stoppen? Gemakkelijk voor op de fiets? Of wie weet leef ik al maanden onder een steen en is dit de hipste manier van wijn drinken.

Nog even een laatste koffie bij Zee van Tijd. Nagenieten. Verborgen juweeltjes diep in het noorden, graaf ze uit.

 

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Miranda 23 november 2012 at 11:33

    Die grijze duiven hebben nog best wel een toegevoegde waarde gehad. ­čÖé

  • Reply Kareen 23 november 2012 at 11:35

    Zeker ja ­čÖé

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.