overig

De mannen uit het dorp

Stop In The name Of Love. De Road trip op BNN vol liefde. Ik kijk mijn ogen uit. Het programma op maandagavond heeft het ongemakkelijke van Boer Zoekt Vrouw. En soms het wat zoetsappige van All You Need is Love. Maar het doel in deze uitzonderlijke Road trip is zeker interessant.

15 vrijgezelle vrouwen uit de stad gaan naar verschillende dorpen in Nederland om de ware Jacob te vinden. Dorpen is misschien een groot woord, het zijn meer gehuchten. Met een enkele kroeg en als je geluk hebt een supermarkt op een half uur afstand. Zij zijn de mannen uit de stad beu. Waarom? Over het algemeen geven ze aan dat het haantjes zijn en dat ze moeite hebben om trouw te blijven. De mannen doen niet genoeg hun best, het is tijd om erachter te komen of het in de dorpen beter gesteld is. De vrouwen tussen de 19 en 40 jaar gaan daten, en vinden ze de prins goed genoeg dan blijven ze achter in het dorp en gaat de bus weer verder naar de volgende bestemming.

Volgende week wordt alweer het laatste adres bezocht, en gisteren was het tijd voor een evaluatie. Want die bus is echt nog niet leeg. De studente uit Amsterdam vraagt zich af waarom zij toch steeds in gesprek raakt met mannen uit de stad als ze los gaan in het dorp. Is dat de aantrekkingskracht omdat je hetzelfde leventje leidt? Begrijp je elkaar beter omdat je vrijer en opener bent? De mannen die ze ontmoeten tijdens de trip zijn lief en doen hun best, maar ze missen vaak ervaring op liefdesgebied. Of ze willen juist zo snel mogelijk weer aan de vrouw na een lange relatie en laten dat te duidelijk merken.
Ze hebben niet de mogelijkheid gehad om te studeren, maar kunnen klussen als de beste.

Voor mij is dit echt een openbaring. Ik heb er nooit bij nagedacht dat een man uit het dorp anders tegen mij als stadsmeisje zou kunnen aankijken. Want de mannen in het programma van BNN geven aan dat wij stoerder zijn dan de vrouwen die zij gewend zijn. Met meer make-up en kortere rokjes. En met een sterk karakter, wat soms ook lastig kan zijn. Je merkt het al, ik ben hier nog niet over uitgepraat.

Dorp versus stad, laat jouw mening maar horen!

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Chris Ellen 7 mei 2013 at 18:53

    Pfff, het was altijd duidelijk de stad voor. Nu heb ik een dorpeling aan de haak geslagen en gaan we op huizenjacht in een dorp! Het kan raar lopen en totaal niet zoals gepland.

  • Reply Kareen 7 mei 2013 at 20:17

    Precies, je weet nooit waar je gaat belanden! Toch een mooi verhaal, want jij bent van oorsprong ook een dorpeling. Net zoals ik, Schijndel dichtbij Maaskantje kan het dorpser…

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.