overig

De vrouwen uit de stad

Zoals ik al aangaf in mijn vorige blog, gisteren was de laatste aflevering van Stop in the Name of Love. Het programma van BNN over de ontluikende liefde tussen de mannen uit het dorp en de vrouwen uit de stad.
In het laatste dorp Vorden waren er weinig vonken meer te bekennen. Alsof de vrouwen de hoop al hadden opgegeven, deden zij weinig moeite meer om de 2 mannen uit de Achterhoek wat beter te leren kennen. De koek was op. Dorp na dorp, een paar vrouwen bleven toch echt hangen bij hun prins, maar het merendeel pakt het stadse leventje nu gewoon weer op. Toch is het zeker niet voor niets geweest, want iedere vrouw gaf tijdens de Roadtrip aan veel geleerd te hebben. Met name over het daten zelf. Want wat is de belangrijkste reden om te gaan daten? Dé partner voor het leven vinden om mee te trouwen en kinderen te krijgen of houd je het bij wat gescharrel? Of misschien is het gewoon leuk om iemand te leren kennen wat daar ook uit voortkomt?

En dat zorgde vandaag voor een interessante discussie tussen mij en een goede vriendin. Wij en de vriendinnen om ons heen zijn druk bezig met volwassen worden en de juiste keuzes  maken. Hoe hoog ligt de druk als je ouderwets gaat daten? Want als dertiger kun je toch niet meer onbevangen ergens aan beginnen en zelfs een drankje teveel doen tijdens je eerste date?

Jawel! Haal de druk van de ketel en pak het origineel aan. Doe iets wat je nooit zou doen met die aantrekkelijke man en neem het vooral niet te serieus. Ga desnoods in je trainingsbroek en foute trui op pad, dan wordt het zeker een date om nooit te vergeten.  Hoe daarna verder? Ach dat is een zorg of geluk voor later, als die eerste ervaring met hem maar in je hoofd blijft hangen en leerzaam zal zijn.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.