overig

Het glorieuze Facebook

IMG_20130519_174445

118 vrienden. Als dat allemaal werkelijke vrienden zijn zou ik geen moment rust hebben. Het grootste gedeelte leer ik alleen ‘kennen’ via Facebook. Wat een verrijking, dacht ik zo’n vijf jaar geleden toen ik uitgenodigd werd voor Facebook. Wie weet ontstaat er zelfs een nieuwe vriendschap of liefde of we gaan met middelbare schoolvrienden feesten zoals vroeger.

Het valt een beetje tegen. Hoe kun je een vriendschap of liefde opbouwen met iemand waar je inmiddels toch ‘alles’ van weet? Dit begint juist met nieuwsgierigheid en eerste vragen over wie jij bent. En de middelbare school is inmiddels te lang geleden om nog feestjes als vanouds voor elkaar te krijgen. Ik geef Facebook geen vijf jaar meer. Naïef een bericht liken zodat je een tuinset of vakantie kan winnen, terwijl dit gewoon reclame is. De zoveelste baby foto is niet meer bijzonder na alle andere foto’s die voorbij komen en het is nu wel duidelijk waar die ene kerel ieder weekend uithangt.

Zijn we zo bezig met Social Media en onze mobiel zodat we vergeten NU te leven?
Op een zonnig dag een hapje eten in de tuin maar intussen toch even het nieuwsoverzicht checken. Wie weet heeft iemand het wel leuker dan jij op dat moment. Dan moet jij een betere foto hebben om het geluk te overtreffen.

Ik ben in ieder geval blij dat meer mensen het gaan inzien. Het ongeloofwaardige van veel berichten op Facebook, want niemand heeft het ieder weekend geweldig. Als je het echt zo naar je zin hebt, vergeet je de tijd en de telefoon. Dan ben je blij en voel je dat van binnen. Zonder dat met iemand te delen.

Previous Post Next Post

9 Comments

 • Reply Mariel 19 mei 2013 at 20:35

  Helemaal eens. Leef je leven en geniet er van! Mooie foto:-)

  • Reply Kareen 19 mei 2013 at 20:43

   Precies! Ja die foto is het juiste voorbeeld, genieten 🙂 X

 • Reply Chris Ellen 19 mei 2013 at 21:07

  Wat toevallig! Ik heb gisteren een aantal ‘vrienden’ verwijderd
  precies om die redenen. Waar is het persoonlijk
  contact gebleven?

  • Reply Kareen 19 mei 2013 at 21:12

   Ja! Je leert iemand gewoon echt niet kennen via Facebook. Leve het afspreken, bellen en whatsappen.

 • Reply Roos 19 mei 2013 at 22:44

  Hey Kaar!

  Dat heb je mooi beschreven! Vooral alle baby foto’s, daar word ik onderhand ook wel gek van… het lijkt tegenwoordig wel babybook!!

 • Reply Mi 20 mei 2013 at 06:48

  Vind ik leuk 😉

 • Reply Sharp Ben 20 mei 2013 at 08:33

  Ik heb jarenlang een Facebook-account gehad maar er nauwelijks wat mee gedaan. Het is een onoverzichtelijke marktplaats voor de verkoop van… pulp!
  Om de één of andere reden kom je (opnieuw) in contact met mensen uit een ver en donkerbruin verleden. Mensen die je eigenlijk het liefst zo snel mogelijk wilde vergeten…
  En ik had ook geen zin om er een virtueel boerderijtje op na te houden of een computergestuurd kussengevecht te beslechten….
  Kortom, Facebook is niks voor mij!

 • Reply Kareen 20 mei 2013 at 09:41

  Fijn om het zo eens te zijn, dank voor jullie leuke reacties!

 • Reply Sue 20 mei 2013 at 14:57

  Zeker waar, NU genieten!

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.