overig

Hoe mannen daten

Het weer was afgelopen week niet zo geschikt voor straatinterviews. Mijn hoop was eigenlijk gevestigd op het Klunen. Maar na een paar biertjes was ik mijn onderzoek al snel vergeten. Ook kwamen de gesprekken die ik had niet verder dan ‘hé jij bent dat meisje uit de AH’ (beseft de AH wel hoeveel er gegluurd wordt in de winkel?) en ‘nee, ik ben nu echt gestopt met roken hoor, je ruikt de rookruimte’ (barman S. uit B.).

Maar dan heb je gelukkig nog Whatsapp, de mail en de postduif. Want mannen willen best openhartig zijn als je er maar duidelijk naar vraagt. Tja en hoe denken zij nou echt over daten? Een leuk tijdverdrijf, dat zeker. Niet teveel van verwachten, en het moet allemaal lekker makkelijk gaan (ja vrouwen daar kunnen wij nog wat van leren). In de buurt afspreken en zorg ervoor dat je nog naar huis kan rijden. Dus niet meteen de meest sterke drank bestellen omdat je zo zenuwachtig bent. Dat valt echt wel op namelijk.
Er zijn volgens één van de ondervraagde mannen 3 redenen waarom je gaat daten:
1. Je bent wanhopig op zoek naar de ware.
2. Je wilt genieten voor een avondje (lees: samen wakker worden).
3. Je vindt daten leuk en wie weet loop je een keertje tegen de ware aan.

En drinken de mannen liever een koffie met je of moet het vooral een originele date zijn? Die meningen lopen nogal uiteen. Sommige mannen vinden het wat ‘eng’ om iets anders te doen dan een simpele koffie. Maar anderen zijn er juist wild enthousiast over: het breekt meteen het ijs en hoewel de klik er niet altijd is heb je toch wat bijzonders beleefd.

Ik sluit mijn onderzoek graag af met een paar mooie uitspraken die ik hoorde naar aanleiding van mijn vragen: ‘Na een huwelijk van jaren dook ik weer vaker de kroeg in en voelde het alsof ik in een snoepwinkel terecht kwam’. En: ‘Het meisje moet op haar gemak zijn tijdens een date, als ik het eerste wijntje pak moet zij zich zo vrij voelen om daarna zelf de weg naar de koelkast te vinden’.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.