overig

Was het maar komkommertijd

Terwijl normaal in de zomer het belangrijkste nieuws is dat er een geit verdwenen is bij boerin Franka in Friesland, gaat het nu maar om 1 ding: de MH17. Wat een vreselijk vliegtuig drama. Dat is denk ik zelfs nog een understatement.

Verdriet en woede wisselen elkaar in razend tempo af. Hoe gaan Nederland (en de andere betrokken landen), maar vooral de nabestaanden dit ooit verwerken?
Via Twitter is het niet bij te houden, iedereen heeft zijn eigen donkere mening over de ramp met zoveel doden en het gedrag van de separatisten. Terecht natuurlijk. Het enige wrange is dat je er niemand uit dat vliegtuig ooit mee terugkrijgt. Hoe hard je ook vecht of huilt.

Een dag van nationale rouw lijkt me zeker geen slecht idee. Samen sta je toch sterker, hoe cliché het ook klinkt. Voor premier Rutte de zware taak om de juiste keuzes te maken en niet los te gaan aan de Costa Brava. Dat laatste zal hem nog het minste zorgen maken lijkt mij.

Toch komt er een moment dat er weer ander nieuws binnen gaat sluipen. Ik ga intussen een komkommernieuwtje zoeken voor mijn volgende wat luchtigere blog. Niet aan de Costa Brava, maar vanaf woensdag aan de Zeeuwse kust. Daar zal vast wel een bijzondere vis aan land raken toch?

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.