overig

Bavaria tour met de familie Donders

Afgelopen zondag was het weer eens hoog tijd voor een ouderwets familie uitje. Mijn twee lieve tantes organiseerden deze dag bij de Bavaria brouwerij in Lieshout. Vanwege Nederland-Mexico was het schema wat aangepast, want mijn familie zit vol voetbalfanaten. Of beter gezegd: wij houden wel van een verkleedpartijtje en een potje bier (of twee).

Met ons Rian en Royke de Bavaria trein in, het feest kan beginnen. Bij de eerste uitleg buiten bij de brouwerij krijgt mijn zus meteen op haar kop: ‘je mag hier echt geen foto’s maken hoor!’. Maar verder begint de tour bijzonder aangenaam, een interactieve heer Swinkels en een real life gids nemen ons mee in de geheimen van het voor ons zo vertrouwde biertje. We mogen proeven, vragen stellen en komen naar buiten met een hoofd vol nieuwe informatie.

Terug met het treintje naar het terras van het restaurant, daar zit peetoom ook al geheel in het oranje in een zelfgemaakt Donders pak. Mijn andere oom zet een paar minuten voor zessen zijn Jumbo pet op, die kan zo aansluiten in het Maaskantje. Zo rustig als we tijdens de tour waren, zo hard roepen we tijdens de wedstrijd. Jammer dat de andere gasten van het restaurant hun eigen gesprekken niet meer kunnen volgen. Even is het stil tijdens die laatste zenuwslopende minuten van de wedstrijd, maar daarna juichen we in onze pakken, Nederland is door! En dat allemaal omdat ons Rian in dat laatste kwartier wegliep van de tafel om aan een kruk aan de bar te gaan zitten. Dat brengt natuurlijk geluk, zonder ons Rian geen Nederland in de kwartfinale.

IMG_20140701_104919

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.