overig

De kater van een dertiger

Ik ben er al de hele dag tegen aan het vechten. Zowat de halve marathon gelopen vandaag vanaf de zonnebank naar de groenteboer naar de AH en daarna naar de koffiezaak om de hoek (geen aanrader trouwens koffie drinken met een kater). Vanochtend nog enthousiast in de groepsapp verkondigd dat we vanavond moeten gaan dansen in het Ginneken, daar is het al drie dagen braderie en feest. Nu word ik een beetje misselijk als ik aan bier denk.

Het ergste is dat ik niet eens zoveel gedronken heb gisteren. Anders had ik deze uitgeputte status natuurlijk gewoon enorm verdiend. Wat witte wijntjes en na die fles besloten we nog wat rosé te doen.  We analyseerden er lekker op los en we lachten om Patty Brard die totaal in paniek haar bruiloft aan het voorbereiden was. Over alcohol gesproken trouwens; wat ziet zij er geleefd uit zeg.

Zal het te maken hebben met het drukke leven wat we als dertigers hebben? Hele week aan het werk en allerlei hobby’s aan het uitoefenen waardoor we op vrijdag het liefst onderuit zakken en zelfs één wijntje al aanslaat? Ik denk terug aan mijn studententijd en kan me niet herinneren dat ik ooit echt een kater had. Soms gingen we wel drie keer in de week de kroeg in zonder ook maar één zucht de volgende dag. Nu moet ik er wel bij zeggen dat ik nooit veel drank nodig heb gehad om een geslaagde avond te hebben en goed maat kan houden. Ladderzat zijn is niet sexy en ik wil geen tweede Patty worden.

Het zal er wel bij horen, bij dertig en een beetje zijn maar toch ga ik er vandaag niet aan toegeven. Een dansje wagen in het Ginneken straks, want wat is ook alweer het beste medicijn tegen een kater?

 

Previous Post Next Post

3 Comments

 • Reply Roos 23 augustus 2014 at 20:45

  Ja lieve Kaar, die goede oude studententijd in onze stamKroeg!!:)
  En dan de dag erna gewoon die hard ons gezicht laten zien bij de NHTV! Maar tegenwoordig heb ook ik een kopje koffie nodig om fris en fruitig te zijn na een avondje met lekkere wijntjes!!xxx

  • Reply Kareen 23 augustus 2014 at 21:23

   Ja haha we waren stoer hoor! Standaard om 8.30 uur les op vrijdag maar er wel zitten. Xxx

   • Reply Jenny 4 september 2014 at 14:51

    Kiezen om te reizen. Hoe eng ik het soms ook vind om alelen het vliegtuig in te stappen. Maar door te reizen en te ontdekken, ervaar ik mijn leven altijd net weer op een andere manier. Waardoor ik over mezelf leer en ook wel rijker wordt in ervaringen. Levenservaringen X

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.