overig

Palmpjes drinken in het park

IMG_20140802_154242Het is een zonnige dinsdag in augustus en dat betekent in Breda maar één ding: op naar het Valkenberg park. De organisatie Palm Parkies zorgt ervoor dat het stadspark in de maanden juli en augustus wordt omgetoverd tot een plek waar je kleedje aan kleedje eindeloos kan hangen met vrienden, familie of wie dan ook.

Zowel in steden in Nederland als in België is dit concept heel populair. Ieder jaar is er weer de discussie of je nu wel of niet eigen drank mag meenemen.

Want er zijn verschillende bars die lekker Palm bier verkopen. En de barbecue aansteken is echt niet verantwoord tussen zo’n groot publiek. Toch is het allebei steeds toegestaan.  De muziek speelt een wat ondergeschikte rol, het zijn vaak B-artiesten te horen op de achtergrond waarvan je aan het einde van de avond de naam al niet meer weet. Met ieder jaar één uitzondering, zoals volgende week Frank Boeijen.

De pret begint voor mij al als ik dinsdagochtend op kantoor kom. Het is niet de vraag of ik naar het park ga, maar hoe laat en met wie. Voor mijn gevoel gaat iedereen in Breda. Na het werk duik ik snel de AH in voor een fles wijn, wat chips en stokbrood met smeersels. De andere klanten, jong en oud, hebben dezelfde soort boodschappen en vaak het kleedje al onder de arm.

Ik stap over een uurtje op mijn fiets naar het Valkenberg, even alle sleur van de werkdag loslaten. Ik geef mij over aan de ontspannen sfeer in het park en de vrolijkheid. Goede gesprekken terwijl de wijn blijft komen. Ondanks dat het iedere keer net iets te laat is voor een dinsdag, heb ik toch de juiste energie gevonden om aan een paar uurtjes slaap genoeg te hebben. Volgende week een dansje met Frank, ga jij dan mee?

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.