reizen & uitstapjes

Amsterdam voor gevorderden

Na weken vol verwachting was het gisteren zover: peetoom, tante, neef F. en ik gingen naar mijn nicht S. in Amsterdam. Gewoon een spontaan idee van peetoom om ons petekinderen dichter bij elkaar te brengen. Dat is zeker gelukt.

Na een paar koffie en slap gepraat over het laatste familiefeest gingen we onderweg met de auto. Tante was enorm goed voorbereid met een uitgeprinte versie van de route naar de P+R bij de Arena in Amsterdam. Daar kon je voor weinig geld de hele dag parkeren en dan stapte je zo de Metro in om naar het centrum te gaan. Het klonk bijna te mooi om waar te zijn.

Dat bleek ook zo te zijn. Peetoom en neef F. raakten in discussie in de auto, want F. had de navigatie inmiddels opgestart vlakbij Amsterdam maar peetoom hield liever vast aan de woorden op het printje. Voor we het wisten hadden we de afslag Schiphol te pakken en moesten we een paar kilometers omrijden zodat we weer richting de Arena gingen. P1 bij P+R moesten we hebben, maar waar was die verdraaide P1? Eindelijk, na vier rondjes om de Arena reden we de goede parkeergarage in. Daar aangekomen waren er meer slimme mensen die deze optie gekozen hadden, waardoor we een half uur in de rij stonden voor de kaartautomaat.

Maargoed wij vieren waren niet chagrijnig te krijgen, zelfs niet toen we weer een half uur moesten zoeken naar een Metro met halte Artis. Die halte bleek niet te bestaan, dus gingen we nog een stuk lopen in het zonnetje naar onze nicht. Koffie, appelflappen en een warm welkom, het was ons gelukt!

Daarna volgde een rondleiding door mijn nicht die al jaren in de hoofdstad woont, echter wij vier oorspronkelijk dorpelingen hadden af en toe een beetje moeite met de drukte en het verkeer. Op de brug naar de Jordaan werd ik bijna aangereden door een fietser. Een zeer aantrekkelijke jongeman die lachend zei: ‘ja ik zag het al we maakten beiden geen keuze’. Helaas was ik nogal geschrokken, want hier waren natuurlijk veel goede reacties op te verzinnen. De schrik zakte echter snel na een Hersftbock in een typische bruine kroeg in de Jordaan. Daarna wandelden we nog steeds in het zonnetje naar de Argentijn voor het avondeten; een groot stuk zeer smakelijk vlees met frietjes. We besloten de dag af te sluiten met een klein bezoek aan de Wallen. Nu we er toch waren…

Een mierenhoop in dit gedeelte van de stad, ik vond het vooral triest om te zien wat voor enge mannen er naar binnen gingen bij deze vrouwen. Toch gingen we schaterlachend weer richting het station, want S. had een korte route gevonden via een kroeg. Tenminste, dat dachten wij. Wat bleek, we liepen door een heus bordeel! Met rode oortjes gingen wij terug naar Brabant, maar niet zonder drie zoenen voor de beste gids van Amsterdam.

Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply Rian 9 november 2014 at 20:44

  Hahaha, wat zullen jullie een lol hebben gehad!!!

  • Reply Kareen 9 november 2014 at 20:48

   Jazeker haha was te verwachten ;).

 • Reply Kees 10 november 2014 at 15:12

  Hoi Kaatje ik zie dat jullie het leuk hebben gehad met die gekke familie mooi blog weer gr

  • Reply Kareen 10 november 2014 at 17:50

   Hoi pa, jazeker dank je! X

 • Reply Corrie bouwens 12 november 2014 at 11:29

  Hahaha, Een leuk grapje van je peetoom daar op de Wallen.
  ……. inkomen hebben die vrouwen hier!!! hihihi.
  Het was super leuk zij neef F.
  Groetjes Tante Corrie.

  • Reply Kareen 12 november 2014 at 20:40

   Hahaha ja was super. Zeker voor herhaling vatbaar!

 • Reply Lambert 13 november 2014 at 20:15

  Wij vonden het ook heel gezellig ut war unne skonne dag mi ons petekiendjes .
  Wel jammer dat Judith er niet bij was maar die heeft ook zoeen drukke agenda ,
  Het voordeel is wel dat wij nu ook wat kunnen zeggen

  • Reply Kareen 15 november 2014 at 17:47

   Ja die nemen we volgende keer mee voor nog wat extra entertainment haha.

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.