overig

De week van Kareen

In mijn vorige blog besprak ik één van mijn favoriete TV programma’s: de Week van Filemon, waarin hij iedere week een andere bekende Nederlander volgt. Aangezien Filemon mij nog steeds niet gevraagd heeft (zou hij niet het juiste telefoonnummer hebben?) besloot ik een week geleden om zelf een verslag te gaan maken van mijn week. In de vorm van een plog; dat is een duur woord voor een blog vol foto’s. Open je ogen!

Zondag

HerfstIs het echt eind september? De warme temperatuur zorgde ervoor dat ik automatisch mijn slippers pakte om de deur uit te gaan. Niet erbij stilgestaan dat slippers in een bos niet ideaal zijn. Maargoed. Het Mastbos is echt een aanrader als je in Breda de stadslucht even beu bent, eindeloos wandelen en er zijn genoeg plekken waar je uit kunt rusten met een lekker kopje koffie of een goede lunch.De topper vind ik de 7 Heuveltjes:met grote speeltuin en de beste uitsmijter die ik in tijden heb gegeten.

Maandag

WinterjasDe temperatuur was deze maandag wat gedaald, ik had de monday blues met als gevolg dat ik in mijn pauze een heuse winterjas kocht. Een warme winterjas waar ik helemaal in kan verdwijnen in mijn favoriete kleur blauw. Toch heb ik de jas nog even flink weggestopt achter mijn herfstige jas, het zal toch niet zo zijn dat dit jaar meneer Winter te vroeg voor de deur gaat staan? In ieder geval ben ik nu voorbereid op de ergste sneeuwstorm, grote regenval en wie weet dan eindelijk die langverwachte Elfstedentocht.

Dinsdag

IKEAIk kan het niet. Klussen. Zelfs de meest simpele IKEA kast brengt al het slechtste in mij naar boven. Toch lukte het mij om deze ladekast zo goed als in elkaar te krijgen. Hij wankelt een beetje, maar dat hoort bij zo’n kast toch? Bij de lades kreeg ik wat hulp, want die tekening kon ik als Hbo’er niet zo goed ontcijferen. Ik ben zeer blij met het resultaat en mijn frustraties tijdens het klussen heb ik laten verdwijnen met een goed glas wijn. Misschien is dat de reden dat die kast een beetje wankelt, maar hij staat.

Woensdag

BasketballenOp woensdag is het na het werk altijd rennen en vliegen want om 19.10 uur start de training in Raamsdonksveer. Maar dat heb ik er graag voor over, want wat heb ik het basketballen gemist de afgelopen jaren. Geen sport die mij vanzelf naar een binnenzaal kreeg, maar bij basketballen sla ik nooit een training over. Met deze snelle schoenen ben ik helemaal niet meer te stoppen. Naast het trainen ben ik nu ook begonnen met wedstrijd spelen, wat spannend in het begin maar vooral een heerlijke toevoeging aan het weekend.

Donderdag

KoffiebijTeunLunchen doen we altijd gezamenlijk op kantoor. Er wordt brood gehaald bij de HEMA en iedereen kan zijn voorkeuren doorgeven. Maar soms maak ik een uitzondering, en bestel ik dé beste koffie en tosti van Breda bij Koffie bij Teun. Een knus tentje in het centrum met genoeg plek binnen én buiten. Een momentje rust voor mezelf tijdens de drukke werkweek, af en toe is dat nodig. Naast de Latte is hier de ouderwetse filterkoffie ook echt genieten. Met een stuk zelfgemaakte taart van Teun.

Vrijdag

JumboThank God it’s Friday! Nu we het toch over eten hebben, Breda heeft de enige echte Jumbo Foodmarket. Ze bakken en braden in de winkel alles voor je:  van verse pasta of pizza tot een Hollandse maaltijd voor 5 euro. Het smaakt vers en er is een café met veel zitplaatsen waar je de maaltijd kan combineren met koffie en thee voor maar 1 euro. Daarna de boodschappen op de band en dan bij thuiskomst: een volle buik en geen afwas. Het concept werkt, iedere dag is het druk zowel bij de kassa als in het eetcafé.

Zaterdag

IMG_20141004_114951Wat een begin van de zaterdag. Met een boek en koffie op een warm balkon. Ik moest zelfs mijn zonnebrand gebruiken. De thermometer gaf al snel 20 graden aan. Zal dit echt de laatste keer zijn voorlopig met mijn snoet in de zon? In ieder geval was ik zeer ontspannen en kon ik mijn rustig voorbereiden op de basketbal wedstrijd ‘s middags in een snikhete zaal. Het resultaat: met 1 punt verschil verloren van de tegenstander. Om te huilen natuurlijk maar wel lekker gespeeld en een paar doelpunten gescoord.

 

En hoe was jouw herfstweek?

 

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.