overig

De ellende van de groepsapp

Hoeveel groepsapps heb jij op het moment? Ik heb er vijf, maar twee daarvan bestaan uit drie personen: ik en twee vriendinnen. Dat laatste is goed te doen. Maar dan de groepsapps van het basketbalteam en van de vriendengroep. Ik ben het soms helemaal kwijt. Ben ik even naar de wc geweest, heb ik vervolgens 30 nieuwe berichten. Het is alsof ik in een volle zaal sta en iedereen wat roept en ik eigenlijk niemand echt kan verstaan.

Verwarrend is het zeker. Zo moest ik ter voorbereiding op het Sinterklaas dobbelspel eindeloos terug scrollen om erachter te komen hoe laat we nou eigenlijk afgesproken hadden. En heb ik nu een kaartje voor een dansfeest zaterdag, terwijl het al uitverkocht is en geen andere vriend er een heeft. Toch was ik ervan overtuigd dat er al minstens vijf mensen kaartjes hadden gekocht. En van de zomer heb ik samen met een teamgenootje een training gemist omdat wij zeker wisten dat deze niet doorging met minder dan zes personen. Ik bedoel maar.

Hoe makkelijk en snel Whatsapp kan zijn, het geeft wel heel wat informatie. Vooral in de groepsapp wordt er snel afgedwaald van het onderwerp. Waarom ik ze dan niet van mijn telefoon gooi? Dan mis ik de goede grappen, de slappe praat na een avondje stappen en natuurlijk alle wonderschone foto’s. De verwarring neem ik er maar bij, maar als er echt iets afgesproken moet worden bel ik gewoon. Kan ik meteen vragen hoe het echt met diegene gaat. Tot horens!

groepsapp

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Jane 10 december 2014 at 09:00

  Zo herkenbaar

  • Reply Kareen 10 december 2014 at 18:12

   Succes ermee ;), X

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.