proeven

Doe mij maar pindakaas

Ben jij al aan de superfoods? Deze voedingsmiddelen zouden door een hoog gehalte aan goede voedingsstoffen en antioxidanten allerlei positieve effecten hebben op de gezondheid. Maar de populariteit hiervan lijkt al weer te dalen, want zelfs het Voedingcentrum beweert dat deze eigenlijk niet bestaan.

Bij superfoods denk ik altijd aan een ontbijtje bij een ex geliefde. Hij at iedere ochtend havermout met sojamelk opgewarmd uit de magnetron. Ik ben de beroerdste niet als het gaat om het uitproberen van nieuwe gerechten, dus ik dacht ik doe romantisch mee. Ik nam een eerste hap en moest bijna kokhalzen. Dat eindeloos kauwen op taaie havermout en dan die plakkerige substantie die door je keel gaat. Ik heb nog nooit zo lang over een ontbijt gedaan. Ik begrijp echt niet dat iemand voor de lol dit iedere ochtend eet om gezond op te starten. Respect, maar mij maak je eerder intens gelukkig met een boterham met pindakaas.

En dan Quinoa. Dat hoor je ook steeds vaker in de wandelgangen en in reclames. Eerlijk gezegd weet ik niet eens precies wat het is. Een vervanger voor rijst met een extra biologische smaak gok ik. Maar wat is er dan mis met Zilvervlies rijst met groenten, een mager sausje en kip?

Wel moet ik eerlijk bekennen dat ik af en toe de smaak mis van echt verse groenten en fruit. Als kleine Kareen werd in verwend met alles vers van het land bij de boerderij van opa en oma. Zelfs de eieren kwamen rechtstreeks van de kippen. De aardbeien aten wij zo van de plant en sorry vegetariërs maar het biefstuk van de koeien daar; die smaak is echt met niets te vergelijken. Dus heb ik besloten dat ik mijn eigen ‘superfoods’ ga zoeken bij de boeren in de omgeving van Breda. Een toer de boer, op naar het platteland en binnenkort hier te lezen!

superfoods

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.