proeven

De koffie tag

Koffie, het is één van mijn beste vrienden. Ik vond onderstaande tag bij collega blogger Sylvia Kuijsten en werd meteen vrolijk na het lezen van de eerste vraag. Geen twijfel over mogelijk; ik vertel met plezier over mijn liefde voor koffie.

 1. Wanneer dronk jij je eerste kopje koffie? En hoe smaakte dat?
  Ik was een laatbloeier qua koffie drinken, mijn eerste volledige kopje koffie dronk ik zo ongeveer op mijn twintigste. Een kopje Senseo, nu gruwel ik ervan maar toen smaakte die eerste prima.
 2. Met wie drink jij graag koffie?
  Met vrienden buiten de deur en dan het liefst bij mijn favoriete koffiezaken koffie bij Teun en Inspire Coffee Company. Maar ik kan ook heel blij worden van de ouderwetse filterkoffie op een zondagmiddag bij het thuisfront in Schijndel.
 3. Op welke momenten van de dag drink je koffie?
  Op werkdagen het liefst in de ochtend om wakker te worden. In het weekend na de middag, zeker als ik het thuis drink maak ik er echt een momentje van en drink ik het liefst uit één van de koffiekopjes van mijn oma.
 4. Wat is je favoriete koffievariatie?
  Latte met sojamelk. Hoewel ik het nooit heb laten onderzoeken, vrees ik voor een (lichte) lactose allergie. Sojamelk is een goede vervanger voor de volle melk en maakt de latte extra smaakvol.
 5. Wat is je favoriete koffiemerk?
  Illy. Moet ik dat nog uitleggen ;)?
 6. Probeer je vaak nieuwe soorten/smaken uit, of blijf je trouw aan één soort/smaak?
  Nee eigenlijk niet, maar het lijkt me een goed plan om binnenkort eens een totaal andere smaak te gaan proberen. Proef jij mee?
 7. Heb je aparte soorten soorten/smaken in huis voor je gasten?
  Mijn gasten zijn nogal dol op de cappuccino van mijn Dolce Gusto apparaat. Het zijn twee aparte cupjes per kopje, waardoor het niet zo proeft als ‘uit een zakje’.
 8. Waar koop jij je koffie?
  Gewoon in de supermarkt.
 9. Hoe drink jij je standaard kopje koffie?
  Met een klontje suiker, zelfs in de zoete latte.
 10. Wat vind jij het lekkerst bij de koffie?
  Appeltaart met slagroom, hoe cliché het ook klinkt.
 11. Een gemene: nooit meer koffie of nooit meer thee?
  Dat is inderdaad een gemene, ik denk dat ik dan kies voor nooit meer koffie omdat ik meer thee drink op een dag. Maar dan zou het leven wel een stuk saaier zijn, zonder alle bijzondere koffiemomenten waar en met wie dan ook.

IMG_20141003_122335

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Sylvia 2 april 2015 at 18:05

  Leuk dat je ‘m ook hebt ingevuld! De cappuccino van Dolce Gusto is inderdaad erg lekker 🙂

  • Reply Kareen 2 april 2015 at 18:16

   Ja was erg leuk om te doen! Inderdaad die blijft heerlijk :).

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.