reizen & uitstapjes

Het houten bed van Koh Tao

Vorige week beschreef ik de eerste week van mijn rondreis door Thailand. Een zeer actieve, onrustige maar vooral gezellige kennismaking met het land en met de groep. In de tweede week was het tijd om te vertrekken naar de eilanden. Daarbij verwachtten wij natuurlijk rust, relaxen bij het zwembad of de zee en cocktails drinken. Ja dit alles was hier te vinden,  behalve de rust die was erg ver te zoeken.

IMG_20150517_200727
Want hoewel ieder van ons dit prachtige huisje op het eerste eiland Koh Tao tot zijn of haar beschikking had, was het bed echt vreselijk. Alsof je op een houten plank sliep of misschien was dat ook daadwerkelijk zo. Daarnaast werd je wakker gehouden door een krekel orkest en vraag ik mij nog steeds af of die luidruchtige gekko nou in mijn huis rondspookte of daarbuiten. Maar wat was het een paradijselijke plek om te verblijven. Palmbomen, een blauwe zee en trappen, trappen en nog eens trappen!

Tja als je een actieve rondreis boekt zul je het ook krijgen. Dit resort lag in de heuvels en als je naar de receptie moest (zoals ik met een verstopte wc) was je echt de pineut. Totaal buiten adem de top bereiken om dan wel met een golfkarretje weer af te dalen en meteen geholpen te worden door de altijd vriendelijke Thaise medemens. Na een dagje zwembad en zee was het tijd voor de snorkeltocht. Mocht je ooit Koh Tao bezoeken, ga echt zeker snorkelen. Boek zoals wij een boot met gezellige muziek, verse ananas en meloen en genoeg tijd om bij te komen van steeds een half uur de prachtige onderwereld induiken. Daarnaast is Koh Tao dé plek  waar backpackers en Australische surfers te vinden zijn, wij vonden het ideaal om ‘s avonds even bij te komen en te genieten van cocktails bij één van de strandfeesten met indrukwekkende vuurwerkshows.

Na 2 nachten in het houten bed konden we nog net lopen naar de boot om te vertrekken naar Koh Samui. Wat een verschil met het primitieve en redelijk rustige Koh Tao. Toeristisch en druk, maar tijdens de eilandtour kwamen we er met 40 graden gevoelstemperatuur wel achter dat dit eiland ook zeker meer te bieden heeft. Een prachtige Big Buddha, een gemummificeerde monnik en de Na Muang waterval waren de hoogtepunten tijdens deze middag in de zinderende hitte. De overige 2 dagen op het eiland waren er om te ontspannen aan het strand met een welverdiende massage en pedicure.

IMG_20150504_151401

Vervolgens was het tijd om met de nachttrein te vertrekken naar onze laatste plek in Thailand; het grootse Bangkok. Iedereen sliep heerlijk in de trein die zo’n 13 uur duurde, behalve ondergetekende. Helaas had ik als laatste van de groep het buikgriep virus overgenomen, waardoor ik zo blij was dat we in Bangkok even een paar uur mochten slapen in een luxe hotelkamer met zacht bed. Na de powernap gingen we de de stad verkennen op deze bijzondere fiets. Met maar liefst 3 gidsen die mee reden in de stoet, wat ook zeker nodig was om ons veilig te verplaatsen in het chaotische verkeer. Bangkok was druk, groot, arm, mooi, vol smog en nog zoveel meer. Het laatste avondmaal was in een hoge toren met een volledig uitzicht over deze stad. Daarna was het echt tijd om te vertrekken naar het vliegveld. We sliepen lang in het vliegtuig en landden veilig en zongebruind weer op Schiphol op Bevrijdingsdag. In de regen, met 15 graden. Maar de zon scheen van binnen bij iedereen, dit was echt een nooit-meer-te-vergeten avontuur in het Gouden Zuiden.

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Kees en Lenie 18 mei 2015 at 20:15

  Weer een schitterende blog Kaatje.

  • Reply Kareen 19 mei 2015 at 17:18

   Merci! X

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.