overig

Project aardbei

IMG_20150714_115920
35 jaar en nog nooit zelf jam gemaakt, dat is toch schandalig? Ik schaam mij diep. Gisteren tijdens mijn vrije dag besloot ik dat het hoog tijd werd om te gaan knoeien en knutselen in de keuken.

Het recept kreeg ik vorige week in Winssen toen ik daar logeerde, maar om er zeker van te zijn dat ik niets zou vergeten zocht ik ook nog even naar een recept op internet en vond deze van Laura’s Bakery.

 Nu de potjes vol jam voor mij staan besef ik dat het wel heel gemakkelijk en snel ging. Maar wat is het een leuk creatief proces waar je doorheen gaat! Eerst de potjes voor de jam steriliseren door ze te koken en daarna met de aardbeien aan de slag. Helaas was ik vergeten om een goede kom te kopen voor de staafmixer. Gevolg: de hele keuken inclusief mijn nieuwe truitje onder de rode troep. Het voordeel was wel dat ik nu eindelijk de tegels van mijn keuken eens goed kon schoonmaken.

Maar dan de geur. Ik was meteen weer terug op de boerderij van opa en oma. Mijn oma was dol op het zelf maken van jam, rabarber en appelmoes. Mijn keuken vulde zich met herinneringen waardoor ik het gevoel had dat ze er even bij was en trots toekeek.

Geleisuiker en citroensap erbij en daarna het geheel laten koken. Na het afkoelen de hete massa in potjes doen en ze even omdraaien zodat de jam langer goed blijft. Dat omdraaien was weer even lastig, want ik had van die goedkope potjes gekocht die niet zo goed sloten waardoor er de nodige jam ontsnapte. Weer wat geleerd voor de volgende keer. Vervolgens werd mijn geduld erg op de proef gesteld, want ik moest echt wachten totdat de jam afgekoeld was voordat ik aan tafel kon.

Na een paar uur opende ik één van de potjes en smeerde de beschuitjes vol met rood geluk. Het smaakte goed en ik heb meteen plannen gemaakt voor een volgend project.

Wat zal ik dan maken, rabarber of appelmoes?

IMG_20150714_180317

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Chris 15 juli 2015 at 18:44

  Appelmoes! Ik kom wel proeven 🙂

  • Reply Kareen 15 juli 2015 at 20:54

   Ja gezellig! It’s a date X

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.