overig

Wat vrouwen niet snappen van mannen

wittesportsokken

Het leek zo simpel, een lijstje maken met wat vrouwen niet snappen van mannen. Maar wat valt het tegen om niet in de clichés te vallen. Zoals het dragen van witte sportsokken in sandalen. Of dat mannen net zo vaak aan seks denken als vrouwen aan chocolade. Nadat ik mijn vriendinnen en Twitter vrouwen aan de tand voelde de afgelopen dagen kwam ik erachter dat wat wij echt niet snappen aan mannen dieper ligt.

Want als hij ergens mee zit willen wij dat hij het meteen eruit gooit. Geen tijd om na te denken, want vrouwen willen graven en duidelijkheid krijgen. Of in ieder geval discussiëren over het probleem.

Mannen gaan teveel hun eigen gang en denken meer vanuit zichzelf dan dat ze zich inleven in een ander. Als de kinderen naar bed willen, is het niet zo handig als meneer even uitgebreid de krant gaat lezen. Maak je er een opmerking over, dan lijkt het wel alsof ze zich dat nooit persoonlijk aantrekken.

Maar wat zijn wij vrouwen stiekem jaloers dat ze voor een weekend weg aan één kleine rugzak genoeg hebben, ook omdat zij vrede hebben met een shampoo en douchegel in één. Dat mannen echt aan niets kunnen denken terwijl wij bijna altijd 100 tabjes in ons hoofd open hebben staan. Als wij ziek zijn gaat het leven en het huishouden toch door, terwijl de mannen echt zielig mogen zijn.

Wat ik dan wél snap aan mannen is dat ze ons op hun manier willen blijven verrassen. Positief of negatief. Zonder uitdaging bloedt een relatie dood en de verschillen zorgen er juist voor dat je nieuwsgierig blijft naar elkaar. Al kun je soms schreeuwen als er weer een sok op de trap ligt of als de wc rol niet vervangen is. Dan maar even doorbijten, op een groot stuk chocolade.

Ik raak nu erg nieuwsgierig naar de tegenhanger  ‘Wat mannen niet snappen van vrouwen’. Mannen laat je horen! (info@kareen.eu).

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.