overig

Wat mannen niet snappen van vrouwen

Sorry vrouwen, in mijn vorige blog beloofde ik een goede tegenhanger van ‘Wat vrouwen niet snappen van mannen’ maar het is mijn niet gelukt. Ik krijg zo goed als niets los bij de mannen. Op Twitter kreeg ik enkel de volgende mannelijke reacties: ‘Hoe vrouwen het voor elkaar kunnen krijgen om elke situatie zo te draaien dat het lijkt alsof het de schuld van de man is’ en ‘Van generaliseren krijg je een snor.’

Die laatste reactie kwam wel binnen bij mij, zeker nadat ik via Google ging speuren naar meer informatie over dit onderwerp. Neem dit fragment uit een artikel van het AD:

De brave man
“Waarom zeggen vrouwen dat ze een gevoelige, lieve, grappige, slimme man willen maar vallen ze op knappe, mysterieuze types die hen meervoudige orgasmes bezorgt? Een gevoel voor humor staat niet bovenaan het lijstje, wel ‘knap’, ‘uitdagend’, ‘seksbom’ en ‘rijk’. Stop dus met liegen!”

Wat kort door de bocht. Ik vind humor namelijk wél belangrijk in een relatie, net als het voeren van diepgaande gesprekken met een man die weet waar hij over praat. Een knappe man is leuk om naar te kijken, maar ik wil mij vooral aangetrokken voelen tot hem en al heeft hij geen miljoenen op de bank als hij maar echt doet waar hij blij van wordt.

Generaliseren heeft dus weinig zin. Want iedere man of vrouw is weer anders. En niemand kan voor mij bepalen wat ik wil in een man behalve ikzelf. Toch ben ik begonnen met hierover te bloggen omdat ik de verschillen tussen mannen en vrouwen zo razend interessant vind. Gesprekken met mannen zijn altijd weer anders dan met vrouwen en kunnen mij zoveel leren. Ze houden mij scherp en geven soms de juiste duw die ik nodig heb. Onze denkwereld is gewoon anders en het gevoel heeft bij vrouwen toch wel vaak de overhand. Als je daar elkaar in kunt vinden op je eigen manier is dat toch al een hele stap?

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Ximaar 17 augustus 2015 at 21:17

  Natuurlijk zijn er vrschillen tussen mannen en vrouwen, maar ook tussen mannen en mannen en vrouwen en vrouwen. Mogelijk zijn die laatste verschillen af en toe zelfs groter. Er is ook een evolutionaire verklaring. Vrouwen zijn zorgzamer en luisteren daardoor waarschijnlijk beter en zijn voorzichtiger. Zij willen graag over het probleem praten en mannen willen het meer oplossen (liefst zonder er over te praten). Mannen doen en proberen sneller iets. Ze zijn eigenwijzer. Dat verklaart waarom zij 2x zo vaak verkeersslachtoffer zijn. Het idee dat vrijwel alleen mannen zo dom zijn om een motorfiets te besturen onderstreept dat maar al te duidelijk.

  Los daarvan heeft iedereen humor, maar verschilt het wel welke. Wat ik leuk vind kan een ander vreselijk vinden. Dat kunnen zowel mannen als vrouwen zijn, maar doorgaans hebben mannen een andere vorm van humor dan vrouwen, denk aan hardere grappen die vrouwen te kwetsend vinden.

  • Reply Kareen 18 augustus 2015 at 08:10

   Mooi omschreven, bedankt voor deze uitgebreide toelichting!

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.