overig

Zweten in het Goffertpark

Met 35 graden is een festival in de volle zon geen makkelijke opgave. Maar al was het 45 graden geweest en moest ik er eerst een marathon voor lopen, dan nog zou ik meteen weer gaan.

We besloten eind van de middag rustig te vertrekken naar het grootse park in Nijmegen, zodat de ergste hitte voorbij zou zijn. Helaas was het in de pendelbus een ware sauna. Geen raampje kon open en iedereen plakte aan elkaar. Snel de bus uit, om samen met 60.000 mensen naar de Britse folkrockband, die eind 2007 opgericht werd door de zanger Marcus Mumford, te gaan kijken. Toch moesten we wel een paar uurtjes wachten om ze te zien. Daardoor konden we intussen wennen aan de drukte en de koude biertjes eh het water om fit te blijven voor HET optreden van de avond.

Het publiek was wel erg druk aan het praten tijdens het voorprogramma wat gevuld werd door goede optredens van onder andere Bear’s Den en The Vaccines. Lag dit aan de warmte waardoor het lastiger was om je te focussen of kwam iedereen toch echt alleen maar voor Mumford and Sons?

In ieder geval had het publiek meteen de volle aandacht bij de eerste klanken van de band; alle ogen op het veld waren naar het podium gericht. Zowel de ‘oude’ nummers als de nummers van het nieuwste album “Wilder Mind’ werden hard meegezongen. De zon ging langzaam onder, waardoor het nummer ‘Awake my soul’ nog meer diepgang kreeg. Kippenvel. De laatste nummers werden extra krachtig door een bijzondere lichtshow en zelfs vuurwerk op het podium.

Met een grote lach liepen we weer richting de pendelbus, wat afgekoeld maar warm van binnen dankzij Marcus en zijn zonen.

Mumfordandsons

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.