reizen & uitstapjes

Het leven van een backpacker

IMG_0161
Een inspirerende lunch met ex-baas B. gisteren. Hij vertelde over zijn avontuurlijke reis met backpack naar Vietnam en Cambodja samen met zijn vrouw en drie kinderen.  Vervolgens gingen we het leven van een backpacker analyseren.

Want hoe vaak wordt er niet gezegd of gedacht: ‘Dat is een vlucht hoor als iemand in zijn eentje de wereld gaat ontdekken, die is hier niet gelukkig.’ B. heeft dat heel anders ervaren tijdens zijn reis. Ja, er zat minstens één backpacker op de boot die na een lange relatie drastisch besloot 2 jaar op pad te gaan. Maar niet om te vluchten, maar om te ontdekken wat hij na de reis met zijn leven wilde gaan doen. Heel anders dan hij  al jaren voor ogen had waarschijnlijk, dat had hij nooit geweten als hij thuis was gebleven.

Ooit reisde ik twee weken met mijn backpack door Italië. Dat was met zijn tweeën, maar toch gaf het een kick om maar 1 hotel te hebben geboekt en niet te weten waar we op een volgende bestemming zouden slapen of eten. De trein in van Milaan naar Florence. Van Florence, via Lucca naar Rome. Daarna Venetië en de laatste nacht in Verona. Zelfs de Lonely Planet lieten we af en toe met rust. Want het bosrijke hostel in Florence hadden we zelf via dit boek niet zo snel gekozen. Net als dat bergdorpje net buiten Venetië waar we terechtkwamen voor een slaapplek. Wij vroegen regelmatig advies aan medereizigers.

Het backpacken is echt niet voor labiele personen. Juist het omgekeerde. Je ziet het ook duidelijk in het programma 3 op Reis Backpack. Presentatoren Jan & Geraldine backpacken met 18 vloggers door Europa en daarbuiten. Gisteren maakte één van de stoere finalisten de hoogste bungeejump van de wereld vanaf een toren in Hongkong. Dit programma raast, leeft en bruist. Vanavond gaat er een andere finalist naar Colombia, 19.55 uur op NPO 3. Eén waarschuwing: na het kijken is de behoefte naar een vakantie met backpack heel groot….

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.