boeken

Het zware leven van een boekenwurm

Ik heb het op dit moment zwaar als boekenwurm of nog beter gezegd als boekenfreak. Ten eerste omdat ik al tien dagen bezig ben met de biografie van Steve Jobs en dat is een pittige pil. Het leest nou eenmaal niet zo snel weg als een boek van Bridget Jones en soms wil je bepaalde regels nog eens lezen. Want het is zonder twijfel interessant om erachter te komen welke weg hij heeft afgelegd om zo hoog de top te bereiken. Op zijn blote voeten nog wel, dat doe ik hem niet na.

Ten tweede omdat er over een week een pop-upboekhandel wordt geopend in Breda aan het Van Coothplein, in de voormalige bioscoop Grand Theatre. Enkele maanden later wordt deze zelfs uitgebouwd naar een boekhandel met horeca in de sfeer van El Ateneo Grand Splendid (één van de mooiste boekhandels ter wereld gevestigd in Buenos Aires).

Hoe krijg ik ooit al die boeken gelezen? Als ik mocht kiezen dan zou ik iedere week wel een boek willen verslinden. Dat maakt het zwaar, de rem gaat er verplicht op vanwege gebrek aan tijd. Maar nieuwsgierig ben ik wel naar deze nieuwe boekhandel op loopafstand van mijn huis. Ik zie mezelf al zitten in dat hoge historische gebouw omringd door andere boekenwurmen. Wie weet kunnen we een specialistenclub beginnen en eens per week daar verzamelen om de gelezen boeken te bespreken.

Alleen één probleem: hoe vertel ik de bibliotheek dat ik hierdoor mijn belofte niet ga nakomen en geen lid meer wil worden?

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.