proeven

Koeien knuffelen

IMG_0773

Mijn schoenen zitten nog steeds vol met hooi en ik heb mijn haren al drie keer gewassen. Het is de traditie der tradities in onze familie: de eerste zondag van januari brunchen om elkaar nieuwjaar te wensen op een locatie in Oost-Brabant. Dit keer bij een boerderij in Boxtel, zorgvuldig uitgekozen en georganiseerd door mijn peetoom.

Na het kussen en kletsen (met een goed volume) kunnen we flink aanvallen: warme soep, landbrood en broodjes met ham, kaas, brie, tomaat, komkommer, ei en hachee. Daarna gaan we voor de beweging de boerderij verkennen. Ik krijg les van mijn oom over hoe een robot een koe melkt en terwijl hét hooigevecht van het jaar plaatsvindt heb ik een openhartig gesprek met mijn nicht over hoe het voelt als je emmer overgelopen is op het werk.

Een maand geleden overkwam mij dit en in eerste instantie dacht ik dat het een taboe was om het te bespreken. Van de buitenkant herken ik ze niet, maar hoe vaker ik erover praat, hoe meer lotgenoten ik blijk te hebben. Hoe luidt dat spreekwoord ook alweer? ‘Gedeelde smart is halve smart’ volgens mij.

Terwijl de ooms en tantes binnen aan het bier gaan neem ik afscheid en stap ik in de auto om vervolgens thuis een warme douche te nemen en op tijd naar bed te gaan. Het was net zoals vroeger op de boerderij bij opa en oma: samen de hele dag buiten spelen en met een leeg hoofd uitgeput weer naar huis.

Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply Corrie. 4 januari 2016 at 18:01

  Ja Kaatje,
  Gewoon regelmatig je hoofd leegmaken en ergens in het hooi ravotten.
  Hebben wij vroeger (ooms en tantes) ook veel gedaan !! Hihi !
  Het ga je goed Kaatje.
  Groetjes. Tante Corrie.

  • Reply Karin 4 januari 2016 at 18:04

   Ja het zit in mijn genen hè die liefde voor het buitenleven, ga ik doen. Bedankt tante Corrie en tot snel! X

 • Reply Nicht N 4 januari 2016 at 22:29

  Knap stukje weer K!
  Is je haar inmiddels vrij van boerderijluchtjes?

  • Reply Karin 4 januari 2016 at 22:48

   Dank je N! Ja maar nu mijn laarzen nog onthooien 😉

 • Reply Lambert 5 januari 2016 at 19:42

  Hey kaatje skon stukske wer
  Ik ben blij dat je er van genoten hebt en je ervaring hebt kunnen delen
  De een werkt het van zich af en de ander doet dat door het op papier te zetten
  Dat laatste kan jij je schrijft alsof je woont in je woorden
  En je weet “Some people change the future”
  Ut komt allemol wel goed mi jou
  Er is toch een programma over het buitenleven boer zoekt vrouw of Kaatje zoekt een maatje
  Grtn x

  • Reply Karin 6 januari 2016 at 17:46

   Hey ome Lambert, wat mooi omschreven zeg ‘jij schrijft alsof je woont in je woorden’ daar krijg ik een grote glimlach van op mijn gezicht, dank je! Kaatje zoekt maatje haha dat wordt een kijkcijfer hit. Tot snel peetoom x

 • Reply dayenne 9 januari 2016 at 20:55

  Kaatje gaat de boer op! Beter een hoofd vol hooi dan een hoofd vol zorgen! En ja gedeelde smart is halve smart! Ik spreek je dinsdag! Gelukkig hebben we veel overeenkomsten, overstroomde emmer, schrijven en liefde voor de natuur. Een maatje qua schrijven hoop ik ook in jou gevonden te hebben. Dat andere maatje komt vast ook goed. De boer op…😂

  • Reply Karin 10 januari 2016 at 17:23

   Haha ja precies! Tot dinsdag, gezellig samen schrijven groetjes Kaatje

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.