overig

Waarom ik niet naar Pinkpop zal gaan

Vandaag zijn er nieuwe namen bekend gemaakt voor Pinkpop. Ik heb er niet eens naar gekeken. Want mijn laatste en enige ervaring op dit festival was een drama.

Het lag niet aan het gezelschap of het programma. John Mayer was ijzersterk op het podium en de optredens van Rammstein, Gossip en Mando Diao ben ik nooit vergeten. Ik had het mij gewoon allemaal net iets anders voorgesteld.

Bij aankomst in Landgraaf besloten we voor camping B te gaan. Dat is dichtbij het festivalterrein en levendiger dan camping C of D dachten we. In werkelijkheid was het minimaal een half uur lopen, maar levendig was het zeker. Daarover later meer.

Na het opzetten van de tent gingen we naar het terrein om het festivalbandje om de pols te krijgen. Maar wat bleek: die bandjes waren alleen op de campings te verkrijgen. Dus we moesten weer dat stuk op en neer lopen en intussen begon mijn rechteroog te branden. Niezen en snuiten; de hooikoorts sloeg ineens toe. Helaas was ik vergeten om medicijnen mee te nemen en de pijn in mijn oog werd steeds erger.

Het eerste optreden was intussen al bezig en ik liep snel door naar de EHBO post. Daar kreeg ik de mededeling dat ze mij pas na uren zouden kunnen helpen als de apotheek langs was geweest met medicijnen. Wat was ik opgelucht toen de arts het wondermiddel in mijn oog spoot. Ik heb geen idee wat het precies was trouwens, maar ik was in één klap verlost van de pijn.

Ein-de-lijk konden we onbezorgd dansen, springen en meezingen. Na afloop gingen we een kijkje nemen in de discotent op onze camping. Keiharde housemuziek kwam ons tegenmoet en een gemoedelijke sfeer zoals je dat kan verwachten op een festival ontbrak. Dan maar naar de tent om met oordoppen in te gaan slapen. Ondanks de doppen  hoorde ik vanuit een andere tent: “Komde gij uit Schijndel jonguh, dat is toch vlakbij het Maaskantje?”

De volgende ochtend werden we wakker en regende het hard. De luchtbedden lagen half onder water en de weersvoorspellingen voor die dag waren om te huilen…

Ik tel af voor Paaspop, waar ik mijn fiets tegenover het festivalterrein kan zetten, in een bed slaap zonder oordoppen in en met nul kans op wateroverlast.

lowlands-3

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Kees 11 maart 2016 at 10:47

  Weer een mooie blog Kaatje.

  • Reply Karin 11 maart 2016 at 11:00

   Dank je pa, X

 • Reply PeterHenry 22 augustus 2016 at 14:34

  Gewoon lekker gaan volgend jaar en zeker je medicijnen niet vergeten. Google maps gebruiken voor een hoog punt te zoeken om je tent op te zetten. (niet naast de disco-tent)

  En je weekend kan alleen maar goed gaan.

  • Reply Karin 22 augustus 2016 at 14:47

   Bedankt voor de tips! Maar nee, ik ga geen festival meer bezoeken tijdens de hooikoorts periode.

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.