overig

Wie is de Mol?

Er kon niets mis gaan. De afgelopen week gingen de berichten over een weer tussen de neven en nichten op WhatsApp. Wat moeten we aan zaterdag? Gaan we na afloop in Eindhoven of in Den Bosch aan het bier? Wie rijdt er dan of gaan we met de taxi terug?

Mijn peetoom had de ME en brandweer paraat staan mocht het nodig zijn. Het was namelijk tijd voor de beruchte neven en nichtendag, ofwel de Vennen gingen op pad en dit keer zonder een idee wat te gaan doen en waar.

Totdat we aankwamen bij Toon Vertier en te horen kregen dat we in groepjes ‘Wie is de Mol’ gingen spelen. In ieder groepje zat een Mol verscholen die vooraf uitgebreid instructies had gekregen van de organisatie.

Jeej, dit spel is niet voor watjes merkten wij meteen. De eerste cryptische opdracht zorgde voor ingewikkeld denkwerk en lang discussiëren. Na een half uur vonden we elkaar al verdacht en keken we driftig voor ons uit of Mister X niet voorbij zou komen op zijn brommer voor een extra opdracht.

Intussen ontdekte ik met mijn nicht dat wij een liefde delen voor poseren. Wat een geluk dat we voor een paar opdrachten ouderwets op de foto mochten met een Polaroid camera.

IMG_1419

Na een koffie en thee pauze in het centrum van Best vervolgden we de tocht en vond ik mijn andere nicht die van acteren houdt steeds verdachter worden. Ze treuzelde als een gek en waarom schudde ze zo met de zandloper terwijl wij de tijd moesten bijhouden?

Bij de kerk kwamen we een oude man tegen die toe was aan een praatje. We besloten even de tijd te nemen voor hem en hij ging met zijn psychologische achtergrond los op ons. Ik kwam laconiek over en mijn neef moest meer van zichzelf laten zien. Nadat hij een gedicht bleef herhalen en wilde weten wat de betekenis is achter  ‘voor het zingen de kerk uit’ besloten we door te lopen. Hoorde hij bij het spel of was dit gekke Jan uit Best?

IMG_1420

Met vijftien kilometer in de benen kregen we vlak voor terugkomst nog een blinddoek opdracht van Mister X. Met ons hart in de keel gingen we vervolgens naar binnen, want wie was nou de Mol uit ons groepje? Ik was hoofdverdachte nummer één, maar helaas mijn theatrale nicht was de schuldige. Slecht bij één groepje werd de juiste Mol geraden en zij waren de trotse winnaar van deze middag.

Met knorrende buiken reden we daarna met topsnelheid naar mijn oom en tante voor een barbecue en als verrassing waren alle ooms en tantes uitgenodigd om mee te eten en het vlees te bakken. Tot middernacht hingen we in de tuin en kreeg ik indrukwekkende verhalen te horen over het leven van opa en oma met de acht kinderen op de boerderij. Het was een neven en nichtendag met spanning, plezier en de slappe lach en het zenuwslopende spel zal nog lang in onze hoofden blijven ronddwalen…

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Kees 18 april 2016 at 19:57

  Weer een prachtig verhaal Kaatje.

  • Reply Karin 19 april 2016 at 09:07

   Dank je pa! X

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.