reizen & uitstapjes

De klok rond in Rockanje

Moederdag, het is voor mij een lastige dag sinds mijn moeder er niet meer is. De tips voor cadeaus op televisie en de persoonlijke mails van Greetz met speciale kortingsacties, ik laat ze voorbij gaan.

Deze Moederdag had echter iets magisch. Dat kreeg ik cadeau.

Om zeven uur gaat mijn wekker en vlieg ik overeind, waarom heb ik hem zo vroeg gezet? Na een bruiloft tot half twee op zaterdagavond duurt het een half uur voordat ik mijn ogen wijd open heb. Toch stap ik vrolijk met de bikini onder mijn jurkje aan de auto in, op weg naar het strand van Rockanje.

Klokslag tien uur zitten we met zijn drieën op onze handdoeken. We roepen stoer dat we de zee in gaan rennen. Het water voelt ijskoud aan. Toch maar wachten met uitsloven tot na de middag.

Na een paar cappuccino’s en een koffie begint het gekwebbel over de hilarische situaties op vakantie in Thailand een jaar geleden. Over de liefde in het algemeen, het daten en eerdere relaties. Een boek kunnen we er intussen over schrijven. Of twee.

Bij strandtent Havana bestellen we de lunch en praten we over hoe verdriet en tegenslag je sterker kunnen maken. Terug bij de handdoeken lopen we weer naar het water en dit keer lukt het om de kou te overwinnen. Brrrr in mei is het geen aanrader om lang in de zee te blijven zwemmen.

Rond vieren gaat A. ervandoor, het Moederdag diner met asperges wacht op haar. S. en ik besluiten te dineren bij Havana met een fris biertje erbij. Het zand zit o-ver-al, de zon zakt traag in de zee en we krijgen het koud. Na een stranddag van twaalf uur is het tijd om naar huis te gaan, wanneer zal de volgende zijn?

IMG_1610

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.