reizen & uitstapjes

Hij had slechts één taak

13226898_1162513047113964_7581267673834347412_n

Ik weet niet waar ik moet beginnen. Met nog slapende ogen en vermoeide benen kijk ik terug op vier dagen Ardennen met een groep singles inclusief twee vriendinnen. Weet je wat, laat ik beginnen bij het begin.

De roadtrip
Vrijdagmiddag 14.00 uur start onze roadtrip vanaf de IKEA in Breda. Onderweg doen we speculaties over hoe deze ervaring met VillaVibes zal worden. Zijn de anderen zenuwachtig onderweg of ontspannen zoals wij? Zal de voorspelde regen niet in de weg zitten bij de activiteiten? Na een tussenstop in Dinant met een eerste glas alcohol aan het water proberen we in één keer goed te rijden naar het afgelegen landhuis. Dat mislukt. Net op tijd voor het eten vinden we de locatie, wat is het hier prachtig! Het is wat onwennig binnenkomen en onze kamer is vrij krap voor drie personen. De smakelijke maaltijd en de ontspannen gesprekken maken het meteen goed. Tijd van slapen: half drie.

Mountainbiken en Twister
De volgende ochtend kunnen we kiezen uit verschillende activiteiten, het is zonnig en dat zal deze zaterdag zo blijven. Het mountainbiken is pittig, na de eerste helling kom ik al met hoge hartslag boven en ik ben niet de enige. Heuvel op en af (met grote stenen op de paden wat de tocht extra spannend maakt) fietsen we door een landschap met gele bloemen, riviertjes en idyllische huisjes. We peppen elkaar op als het te zwaar is en niemand klaagt, wat een kick geeft het om jezelf compleet uit te dagen.

Na de tocht kunnen we uitrusten in de zon en hebben we de tijd om ervaringen uit te wisselen met de wandelaars en kajakkers. Het eten vliegt naar binnen en uit het niets besluiten we laat op de avond na een kampvuur sessie dat Twister gespeeld moet worden. Ik heb nog nooit dertigers en veertigers zo serieus en fanatiek een spel zien spelen. Een stevige handdruk met succes bij aanvang van het spel en iedere speler klimt met gemak over de ander en komt in de gekste houdingen om te winnen. Volgens mij is het rond de klok van vier als we omvallen van de mat en van de slaap.

La Chouffe en de laatste avond
IMG_1657
Zondagochtend regent het en besluiten we met een kleine groep van vijf personen naar de bierbrouwerij van la Chouffe te gaan. Van de activiteitenbegeleider krijgen we een duidelijke routebeschrijving en duiken we de auto in. Een bepaald persoon (ik noem geen namen) neemt zijn taak als navigator serieus en stelt de navigatie in. We zingen mee met Guus Meeuwis en na een uur rijden kijken we uit naar de kabouter.

De navigatie zegt dat de bestemming is bereikt maar er is geen la Chouffe te bekennen. Hoe kan dit? En waarom is het zo stil hier? Met zijn vijven hangen we over de routebeschrijving en ineens zien we dat de bepaalde persoon alleen de bovenste regels had gelezen. Van een  bierbrouwerij in een geheel andere richtig dan we op moesten. Hij had slechts één taak en toch ging het mis. We komen niet meer bij van het lachen en besluiten om alsnog naar la Chouffe te gaan. Daar is het te laat om nog aan de rondleiding deel te nemen. Het geeft niets, het bierproeven kan natuurlijk wel. Waardoor we de tijd vergeten en het soep moment thuis missen.

De laatste avond is aangebroken. Twister blijft ons boeien en het op de bank hangen met rode wijn bij het haardvuur gaat nooit vervelen.

Is het al vijf uur?!
Om vijf uur ‘s ochtends stap ik het bed in en na een korte schoonheidsslaap en het ontbijt besluiten we om via Luik huiswaarts te gaan. Met zijn drieën evalueren we in de auto en zijn we het eens: een supergezellig weekend met vriendelijke en grappige leeftijdsgenoten, een afwisselend programma en onze vriendschap is tijdens deze trip verder gegroeid. Zeker door het samen slapen in een kamer van nog geen tien vierkante meter.

IMG_1669

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.