overig

Een gestoorde Lange Jan

Ik heb geen idee hoe vaak ik in mijn leven al in de Efteling ben geweest, jij wel? Ondanks dat ik de attracties grotendeels van binnen en van buiten ken en blijf verdwalen in het Sprookjesbos, leek het gisteren alsof ik er voor het eerst was.

Het begint in de Fata Morgana, waar ik een knuffel en troostende woorden geef aan mijn zesjarige nichtje. Ik probeer te zien wat er eng is aan deze boottocht langs verschillende culturen en werelden en dat lukt meteen. Een tovenaar die luid spreekt, een enge tijger die gromt en de aanhoudende spannende muziek.

Hierna besluiten we de spanning te verlagen en maken we een rondje in de Carrousel. Buienradar is vandaag onze belangrijkste raadgever en deze geeft aan dat we zeker een uur kans hebben op zon. Vlug naar het Sprookjesbos, voordat de regen toeslaat!

IMG_1872

Nog nooit heb ik Lange Jan NIET zijn nek zien uitsteken, het is een schande. En wist je dat er een verhaal bestaat van Pinokkio waarin hij uit de bek van een vis tevoorschijn komt?

De lucht wordt donker en er is kans op onweer; we beseffen dat het nu of nooit is. Als mijn zus en ik in de nieuwste aanwinst de Baron willen, moeten we vlug zijn. De rij is niet lang gelukkig, waardoor we snel de mijn betreden. De zenuwen gieren door mijn lijf tijdens de vrije val en ik gil de hele rit, dit heb ik nooit eerder ervaren bij een attractie in de Efteling. De Baron is gaaf en zo’n aanrader voor wie de Python en Vogelrock geen uitdaging meer vinden.

Hierna zingen we mee in het Carnaval Festival en komen we tot de blije ontdekking dat zelfs mijn jongste nichtje van een half jaar mee mag. Pa trakteert ons op friet en frikandellen en als afsluiter bekijken we een grandioze watershow met vuur en dansen we op de muziek uit de bekendste atracties.

Ik keek gisteren met geheel andere ogen naar de Efteling, namelijk door de ogen van een kind. Deze dag was in alle opzichten een sprookje met een gouden randje!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.