overig

Hoe netwerken een feestje kan zijn

13419164_2047157778842008_3137146786265627260_n

 

Onlangs heb ik na negen dienstjaren afscheid genomen bij Easy Way en dan is de grote vraag: WAT NU? Het geld gaat niet vanzelf naar mijn rekening (mocht iemand een mogelijkheid weten hoe dat wel kan, aarzel dan niet om dat te laten weten) en ik ben absoluut geen type om achterover te gaan hangen en niets te doen.

Ik kan mij opsluiten en de dagen vullen met nadenken, driftig zoeken naar vacatures of nog erger: wanhopig mezelf inschrijven bij alle bestaande vacaturebanken en uitzendbureaus. Ik denk niet dat dit obsessieve gedrag werkt én ik moet bekennen dat het freelance bestaan naar me lonkt.

Ik ga de zoektocht naar een nieuwe invulling van het werkende leven vooral plezierig maken. Afgelopen donderdag heb ik een goed begin gemaakt bij de Open coffee in Waalwijk. Ik praat regelmatig met vrienden over netwerken en ik merk dat zij het lastig vinden. ‘Spannend’ en ‘ongemakkelijk’ zijn de woorden die terug blijven komen als ik over dit onderwerp begin. In het Atelier aan de Winterdijk in Waalwijk is er geen sprake van spanning of ongemakkelijkheid. In deze creatieve omgeving met spontane ondernemers voelt het alsof ik op een feestje ben, alleen drink ik koffie in plaats van wijn.

Na de kennismaking van 9.00 tot 10.00 uur is er een officieel moment ingelast voor de loterij. Visitekaartjes worden in kommen gedaan en iedere deelnemer mag een prijs bedenken om te verloten. Ik besluit mijn schrijfkunsten hiervoor in te zetten en verzin als prijs een gratis blog. Ik hoor ‘Praatje van Kaatje’ luid door de microfoon en schiet overeind. Wat een geluk dat ik als nieuweling meteen een blog mag weggeven. En het geluk blijft aan mijn zijde, want ik win ook een prijs! Binnenkort krijg ik een gratis voetreflexmassage bij Praktijk Hidio in Tilburg.

Ik ben benieuwd wat voor verrassingen ik nog meer ga tegenkomen tijdens de zoektocht. Hoe luidt de uitspraak ook alweer, het gaat niet om het resultaat maar om de weg ernaartoe?

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.