overig

De anti-bucketlist

Een bucketlist (letterlijk: emmerlijst) of loodjeslijst is een lijst met dingen die iemand nog gedaan wil hebben voordat hij sterft. (Wikipedia)

Ik heb het niet zo op een bucketlist met verplichtingen die je jezelf oplegt, jij wel? Bij mij komen de uitdagingen negen van de tien keer spontaan voorbij. Ik maak liever een lijst met dingen die ik absoluut niet (meer) in mijn leven wil doen:

 • de Color Run een tweede keer lopen, het is jaren geleden maar ik weet nog precies hoe ellendig deze dag was, ver-schrik-ke-lijk! Het regende de hele loop pijpestelen, waardoor ik amper vooruit kwam. Vrijwillig mezelf opgeven voor een hardloopevenement waarbij zelfs mijn beha onder dat vieze kleurenpoeder gaat zitten, nee dank je.
 • een All inclusive vakantie met een bandje om de pols in Turkije. Dit land is sowieso geen slim idee op dit moment, maar ik wil het op geen enkele plek op de aarde. Ik wil geen buffet op vakantie waarbij het vooral gaat om de kwantiteit. De cultuur induiken of kiezen voor een strandhuisje aan zee, in plaats van vast te zitten op een resort zonder veel beweegruimte.
 • over mijn nek gaan van de alcohol. Ik ben een liefhebber van wijn en bier en dat wil ik graag zo houden.
 • een Social media account extra nemen. Facebook, Twitter en LinkedIn zijn voor mij de drie musketiers, de rest kan me gestolen worden.
 • een geforceerde fotosessie in een studio en dan enkel zwart-wit foto’s laten maken. Ik ben juist dol op spontane foto’s en het liefst een beetje gek.
 • de duurste jurk van McGregor kopen voor een bruiloft en deze vervolgens niet meer dragen. Ik vind de jurk prachtig, ik heb er dan ook geen enkele verklaring voor.

IMG_2272

Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply Falco Renierkens 24 juli 2016 at 14:12

  Jammer dat de Color Run zo tegengevallen is. Regen kan er iets mee te maken hebben, bij mij was het goed weer 🙂 Maar de andere items kan ik me wel bij aansluiten.

  Gek om te zien hoeveel ik soms gemeen heb met andere mensen :p

  • Reply Karin 24 juli 2016 at 14:49

   Ik vond er niets aan, de regen speelde een grote rol daarbij maar ook de ongezellige sfeer. Misschien ligt het aan de organisatie in Breda 😉

 • Reply Hanny 24 juli 2016 at 20:44

  Volgens mij kun je een ellenlange anti-bucketlist schrijven en dan nog zeg ik ‘amen’! Heerlijk om gewoon te weten wat je vooral NIET (meer) wilt! En probeer me vooral ook niet over te halen 😝 Er zijn genoeg dingen die ik wel wil 😃

  • Reply Karin 25 juli 2016 at 16:47

   Ja heel fijn is dat inderdaad dan hoef je daar nooit meer over na te denken! Precies gewoon lekker doen waar je zelf zin in hebt 🙂

 • Reply Corrie Bouwens 25 juli 2016 at 11:00

  Jammer Kaatje !
  Ik kan je dus niet overhalen om samen met mij de 55km. te wandelen in Nijmegen?
  Hihi!!
  Groetjes,
  tante Corrie.

  • Reply Karin 25 juli 2016 at 16:48

   Nou de Color run was hardlopen, dus ik zeg nooit nooit 😉 Heel trots op jou, tante Corrie! Tot snel weer, groetjes Kaatje

 • Reply Lambert 25 juli 2016 at 17:10

  Of 150 km op de racefiets Best Berg en Dal Best als je liever fietst dan wandelt of samen met Nadja de kwart triatlon ook dat zijn uitdagingen
  Groetjes ome Lambert

  • Reply Karin 26 juli 2016 at 09:15

   Jee wat zijn we toch een sportieve familie hè! Genoeg te verzinnen inderdaad, binnenkort eens afspreken voor een boottochtje door Breda dat is ook best actief groetjes Kaatje X

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.