overig

De enige plek waar ik mag schelden

Ik haat scheldwoorden met een naam van een ernstige ziekte erin, potjandorie! Als ik iemand op straat zo’n naar scheldwoord hoor roepen kook ik van binnen en van buiten. Ik heb er weleens wat van gezegd hoor, maar dan word ik aangekeken alsof ik gek ben. Waarom is daar überhaupt ooit iemand mee begonnen?

Toch is er een plek waar ik wel los ga met de minder ernstige scheldwoorden. Bij de ouders van mijn beste vriendin kan dat, onze band is daar stevig genoeg voor. Wij zijn van die zeldzame zielen die nog Wordfeud spelen. Zonder schaamte leg ik soms zo’n woord aan, zonder dat ik commentaar krijg. Zij begrijpen dat NIETS in de weg moet staan om de hoogste score te behalen.

Nu we het toch over Wordfeud hebben, wist je dat dit digitale Scrabble spel ook een vorm van sociale controle is? Als ik om half acht ‘s ochtends zie dat er een woordje is aangelegd weet ik dat ze in Tegelen aan het ontbijten zijn. En gebeurt er twee dagen niets dan hang ik aan de telefoon om te vragen of er niets ernstigs aan de hand is.

Soms gaat het vervelen en wil ik ermee stoppen. Dan staak ik een week en pak ik het daarna weer op. Ik vind het een goede training voor de hersenen en het kost tien keer minder moeite dan het jagen op Pokémons. Voor een taalneuroot als ik is dit spel een blijvertje.

En jij, speel jij nog Wordfeud of ben ik te ouderwets voor woorden?

Wordfeud

Previous Post Next Post

7 Comments

 • Reply Walther 1 augustus 2016 at 16:14

  Ik ben juist een paar weken geleden gestart met wordfeud.. Lijkt me dat het een klassieker is die telkens weer terugkeert..

  • Reply Karin 1 augustus 2016 at 16:24

   Ik dacht juist dat het achterhaald was…ik speel het al jaren maar hoor er weinig mensen over.

   • Reply Walther 1 augustus 2016 at 16:52

    Valt wel mee denk ik hoor.. in mijn omgeving spelen best veel mensen. Maar goed.. kan ook aan de kringen liggen waarin ik verkeer.. 😉

 • Reply Jose 1 augustus 2016 at 16:31

  Ik speel ook al jaren. Vooral met een oude vriend, met wie ik vroeger op de camping scrabbelde, nog met houten blokjes.

  • Reply Karin 1 augustus 2016 at 17:04

   Ja dat was leuk hé José het ouderwetse scrabbelen! Goed om te horen dat jij het ook al jaren speelt.

 • Reply Falco Renierkens 3 augustus 2016 at 11:03

  Leuk stukje weer 😀 Ik ben al een tijdje gestopt met Wordfeuden (een echt werkwoord toch :p ?). Heb erna nog eens geprobeerd Draw Something te blijven spelen maar daar ben ik uiteindelijk ook mee gestopt. Pokémon Go daarentegen gaat nog steeds keigoed :p

  Maar mocht je willen updaten ooit, misschien dat Draw Something iets voor je is?

  • Reply Karin 3 augustus 2016 at 16:05

   Dank je! Nee ik hou het lekker bij Wordfeud, heb Draw Something kort geprobeerd maar was ik niet zo van onder de indruk.

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.