reizen & uitstapjes

De wereldreis naar Alkmaar

img_2657

 

In mijn vorige blog schreef ik over onze eerste avonturen in Wijk aan Zee, met dit paleisje op het strand als slaapplek. Na de vroege ochtendwandeling en het spotten van de zeehond krijg ik het niet uit mijn hoofd dat we deze dag moeten gaan fietsen. Want de fietsen zijn gehuurd voor twee dagen en ach het zal wel meevallen met het weer, in de buurt van de zee waait de regen toch altijd over?

Uitgeest is geen feest
Eigenwijs is ook wijs; deze dag komen we in minstens vier korte en hevige regenbuien terecht. Gelukkig is de temperatuur goed, waardoor we het geen moment koud hebben. De eerste stop is Uitgeest, het klinkt als een idyllisch dorpje maar wat is het SAAI daar. Geen terras te vinden en er is bijna geen kip op straat. Het is zondag en ik heb het vermoeden dat iedereen in de kerk rondhangt. In een opwelling besluiten we om naar Alkmaar te fietsen, het zijn alleen aardig wat kilometers naar de grote stad en de lucht wordt langzaam donker…

Ploeteren naar Alkmaar
Met een tussenstop in Heemskerk trappen we een stuk langs de grote autoweg en stort de regen naar beneden. In plaats van te gaan schreeuwen of huilen krijg ik een lachbui en nog geen 5 minuten later schijnt de zon alweer. In Heiloo zien we een markt en slenteren we eroverheen en schuilen we onder de boom want het is opnieuw raak. Toch besluiten we niet om te keren en met spierpijn in de benen bereiken we Alkmaar. Ik ben meteen weg van deze stad: smalle straatjes met leuke winkeltjes, een prachtige Grote Kerk en het wit biertje op het terras smaakt extra goed na de lange tocht.

img_2642


De benen verzuren
Op de terugweg krijgen we weer twee korte buien te verwerken en voelen de benen iedere kilometer zwaarder aan. We verdwalen een stukje en zijn DOLBLIJ als ein-de-lijk Wijk aan Zee aangeven staat. Godzijdank hoeven we vanavond niet te koken en kunnen we aanschuiven bij Strandpaviljoen de Kust. Als je dan deze zonsondergang ziet onder het genot van wijn en een groot stuk vlees is de intensieve en indrukwekkende dag compleet:

img_2648

Picknicken in Bloemendaal
Het is maandag en dat betekent dat we afscheid moeten nemen van ons strandhuisje. We besluiten via Bloemendaal aan Zee naar huis te gaan, de zon schijnt flink dus zonde om een laatste stranddag voorbij te laten gaan. We maken een wandeling naar Zandvoort, drinken koffie in een strandtent en picknicken op een kleedje met vis en fruit. Met tegenzin en een tas met schelpen en mosselen stappen we in de auto en fantaseren we alvast over een volgende avontuurlijke trip in het najaar.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.