reizen & uitstapjes

Het sprookje dat Vianden heet

Het lijkt wel alsof we drie dagen in een Charles Dickens film hebben meegespeeld. Alleen vraag ik mij af waar de andere acteurs waren.

Vianden is prachtig en – hebben we ontdekt – tijdens de kerst bijna verlaten. Nadat we via een toeristische route door de Ardennen aangekomen zijn in Luxemburg merken we meteen hoe welvarend het land is. De prijzen in de Cactus, een mega supermarkt in de omgeving, liggen schrikbarend hoog! In de straten kunnen we amper een oude of kleine auto ontdekken en de huizen zijn over het algemeen groots en kleurrijk.

We wandelen, zwemmen en eten de eerste avond knus in het hotel. Tijdens de avondwandeling verbazen we ons over de stilte op straat en nemen we ontspannen het straatbeeld in ons op. Ik kan hier geen genoeg van krijgen: de pittoreske huizen, de stromende rivier en overal waar je bent speelt het kasteel boven op de berg de hoofdrol.

Dat kasteel besluiten we de volgende dag te bezoeken. We zien ridders, inmense eet – en feestzalen en een betoverd uitzicht over de stad. Deze plek is een aanrader voor cultuursnuivers en voor iedereen die nog in sprookjes geloofd.

Op kerstavond kiezen we niet voor een traditioneel diner, maar pakken we de Volvo en de barbecue emmer en vinden we een verlaten plek om het lekkerste vlees wat je kunt bedenken te proeven. De volgende dag op de terugreis besluiten we unaniem: Vianden gaat in de herhaling met een zomerse barbecue én om te bekijken hoe deze stad met een wat hoger aantal bezoekers zal zijn.

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Kees 30 december 2016 at 13:06

  Weer een prachtige blog .

  • Reply Karin 30 december 2016 at 16:48

   Dank je pap! X

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.