overig, schrijven

Klaar voor de start

Nog 33 dagen en dan is het jaar 2016 voorbij. Heb jij een woord wat dit jaar voor jou het beste samenvat?

Voor mij is dat woord: VERANDERING

In 2016 heb ik een nieuwe invulling gezocht voor mijn werkende leven. Ik ging solliciteren, netwerken, ontdekken en onderzoeken wat echt past bij mij. Vorige week heb ik een belangrijke knoop doorgehakt: ik ga voor mezelf beginnen met bloggen! Ik ga bloggen voor klanten in de dienstverlenende sector en geef daarnaast ondersteuning op het gebied van Social Media. Via het UWV ga ik het starterstraject in en met wat financiële zekerheid van hun kant krijg ik een half jaar de tijd om mijn bedrijf op te zetten.

Ik sta opgewonden voor de start, maar ik besef ook dat het een flinke stap is en dat ik hulp mag en kan vragen van anderen. Zo heb ik vorige week de 2-daagse training ‘ Zet jouw bedrijf succesvol op de kaart’ gevolgd bij Communicatiebureau Redact. Samen met 5 andere startende ondernemers kregen we les in het ondernemerschap. Van het oefenen van je pitch tot het wandelen in stilte. Van het bepalen van de ideale doelgroep tot het kiezen van de marketingactiviteiten voor 2017.

Ik keek in de spiegel als ik met de andere deelnemers praatte: gemotiveerde, enthousiaste personen die met gezonde spanning aan het begin staan van hun onderneming.

Aan het einde van de training mochten we 2 kaarten uitkiezen die symbool stonden voor waar we nu staan met het ondernemen en waar we uiteindelijk naartoe willen met ons bedrijf. Ik koos onderstaande kaarten. De eerste geeft weer dat ik soms wat snel ga. Ik sla een steentje over en besef het op tijd zodat ik overeind blijf. Waar ik uiteindelijk naartoe wil: het gevoel hebben als ondernemer dat ik ‘zweef’, dat ik geniet van het werkende leven met blijvende kriebels in mijn buik.

img_3385

 

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Monique Smit 28 november 2016 at 17:29

  Heel veel succes in je eigen bedrijf, Karin. Blijf bewust je stappen nemen en stijg tot grote hoogten in je dromen!

  • Reply Karin 28 november 2016 at 18:25

   Dank je Monique! Ga ik zeker doen, tot het volgende schrijfcafé X

 • Reply Olga Heeren 28 november 2016 at 21:25

  Leuk om te lezen. Mooi om van dichtbij jouw stappen te mogen volgen. Dank! 🙂

  • Reply Karin 28 november 2016 at 21:46

   Ja en mooi dat wij elkaar zo helpen, ben ik erg dankbaar voor!

 • Reply netty 8 december 2016 at 20:58

  goed van je. Heel veel succes. xxx

  • Reply Karin 9 december 2016 at 11:24

   dank je xxx

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.