stukje psychologie

Sla ik door?

Als een rommelig bureau staat voor een rommelige geest, waar staat een leeg bureau dan voor? 
Einstein

Als er een top tien zou bestaan van mensen die tot in de puntjes kunnen opruimen zou ik erin staan. Ik haat rommel, viezigheid en als dingen plotseling op een andere plek liggen. Ben ik autistisch hierin? Ik vrees van wel en na het lezen van het artikel ‘Hoezo Marie Kondo?’ in Flow magazine kom ik tot de conclusie dat ik niet persé in de top tien hoef te blijven.  Marie Kondo schreef een boek over hoe je door ontspullen en opruimen orde schept in huis en in het hoofd, waardoor je geluksgevoel toeneemt.

Het artikel maakt duidelijk dat dit niet voor iedereen geldt. Albert Einstein kreeg zijn geweldige ideeën achter een rommelig bureau. Een clean desk policy is op kantoren geen slim beleid, want de sloddervossen die tussen bergen papieren, memo’s en halflege koffiebekers aan het werk zijn, blijken uiteindelijk het creatiefst te zijn.

Ik woon samen met een sloddervos en als ik een slechte bui heb loop ik als een strenge juf door het huis. In een paar maanden tijd heb ik het huis zien veranderen van rommelig naar een plek met minimale chaos en nu knaagt er iets. Want het moet niet zo zijn dat hij op zijn tenen gaat lopen hiervoor. Bovendien denk ik niet dat je minder gelukkig bent als er een trui op de trap ligt of als de schoenen niet op dezelfde plek in de gang staan.

Bij deze ga ik een poging wagen om IETS van rommel in huis toe te laten en de autistische trekjes zal ik proberen te temmen. Spullen mogen op een andere plek liggen onder de voorwaarde dat ik ze gemakkelijk terug kan vinden.

Hoezo opgeruimd staat netjes 😉 ?

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Maureen 6 april 2017 at 12:07

  Zo herkenbaar! Alleen ben ik dan die sloddervos en probeer compromis te vinden richting de opgeruimde.

  Succes !

  • Reply Karin 6 april 2017 at 12:09

   Wat grappig! Ik ga mijn best doen, want ik denk dat het voor mezelf dan ook gemakkelijker wordt 😉

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.