overig

Waarom klein zo fijn kan zijn

Pleinpop 
Zal het met de leeftijd te maken hebben? De drukke kroegen en grote festivals waar ik voorheen vrije (en plezierige!) tijd doorbracht maken nu plaats voor het kleine. Vrijdag was ik daarom precies waar ik moest zijn: in de Biertuin in Schijndel.

De Biertuin is de opwarmer van het festival Pleinpop (op zaterdag) en de intieme sfeer in het park heeft een ontspannende werking in het kwadraat. Sfeervolle lampionnen, een kampvuur, ouderwetse lampenkappen aan boomstammen en een huiskamer- uit- de- jaren- zeventig ingerichte bar met de keuze uit 40 biersoorten.

Terug in de tijd
Ik zie de bekende gezichten van de middelbare school en krijg het ouderwetse gevoel van ‘op stap zijn in Schijndel’. We praten met vrienden en staan in de rij voor de beruchte speciaalbieren. Wachten is geen ramp vanavond, want iedereen kletst tegen je aan en van deze bieren heb je er geen vijf nodig ­čśë .

Napraten met shoarma
Om twaalf uur stopt de muziek en besluiten we naar de shoarmatent te gaan bij het ouderlijk huis om de hoek. Daar heb ik wat broodjes naar binnengewerkt vroeger en wat is er weinig veranderd! Hetzelfde vriendelijke personeel en dezelfde onzinnige gesprekken aan iedere tafel. Met de fiets trappen we samen langzaam naar huis en mijn besluit staat vast: ik kies alleen nog voor festivals met een intiem randje.

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Lenie 28 augustus 2017 at 14:58

  Leuk geschreven Karin

  • Reply Karin 28 augustus 2017 at 15:30

   Dank je Lenie!

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.